StoryEditorOCM
Splitpotpisan ugovor

Splitska bolnica danas slavi svoj dan, od građana Splita dobili su vrijedan poklon, sve je išlo iz gradskog proračuna

Piše Petra Klarić
15. veljače 2024. - 13:28

Povodom Dana Kliničkog bolničkog centra Split, koji se obilježava 15. veljače, gradonačelnik Ivica Puljak u ime 162.873 građanki i građana Splita danas je potpisom Ugovora s ravnateljem Julijem Meštrovićem formalizirao donaciju KBC-u u iznosu od 162.873 eura, za što su sredstva došla iz gradskog proračuna.

image
Paun Paunović/Cropix

Donacija će se iskoristiti za kupnju sterilizatora i ultrazvučnih prijenosnih uređaja, kojima će se opremiti operacijski blokovi na Križinama i Firulama. Ovim će se sredstvima osigurati visoki standardi zdravstvene skrbi u ovim važnim zdravstvenim ustanovama.

image
Grad Split

Odlukom gradonačelnika, Grad Split će svake godine donirati jedan euro po stanovniku splitskoj bolnici prema popisu stanovništva iz 2021. godine.

Uz gradonačelnika Ivicu Puljka, na jutrošnjem sastanku na KBC-u bili su zamjenik Bojan Ivošević i pročelnik Službe za društvene djelatnosti Mario Negotić, a s ravnateljem Julijem Meštrovićem, njegovim zamjenikom Zenonom Pogorelićem, pomoćnicama Ivankom Ercegović i Slavicom Dajak razgovarali su o projektima koje KBC priprema i realizira u cilju povećanja kvalitete zdravstvene skrbi. Pričali su i o podršci koju će KBC-u Grad Split pružiti u tim projektima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:45