StoryEditorOCM
SplitRADI SE PUNOM PAROM

‘Split parking‘ uskoro kreće sa sanacijom garaža Zagorski put i Smiljanićeva: riječ je o preko 500 parkirnih mjesta

Piše Split SD
11. kolovoza 2023. - 10:55

Tvrtka "Split parking", kao investitor, uskoro kreće sa sanacijom još dvije garaže u Splitu. Riječ je o garaži Zagorski put na Pujankama i garaži Smiljanićeva u kotaru Bol - trećoj, odnosno četvrtoj, garaži koje će "Split parking" sanirati.

Nakon provedenog postupka javne nabave, kao izvođač za obje garaže izabrana je tvrtka "Madex" iz Slavonskog Broda. 

Početak radova za Zagorski put je 21. kolovoza, dok će sanacija Smiljanićeve krenuti početkom rujna. Održani su sastanci s predsjednicima kotareva u kojima se garaže nalaze te su upoznati s detaljima sanacije.

S izvođačem je dogovoreno da će se radovi izvoditi fazno, odnosno u svakom trenutku bit će moguće koristiti dio garaže za vrijeme radova na vlastitu odgovornost. Svi korisnici bit će oslobođeni plaćanja mjesečne naknade za korištenje garaže dok traju radovi.

Za korisnike garaže Zagorski put, u suradnji s Gradom Splitom, za cijelo vrijeme trajanja radova osigurano je privremeno parkiralište od oko 20 parkirnih mjesta u desnom prometnom traku sjevernog kolničkog traka ulice Zagorski put.

image

Privremena parkirna mjesta Zagorski put

Split parking

Za prvu fazu radova na garaži Zagorski put potrebno je isprazniti sjeverni dio krovne etaže i dio etaže A garaže, stoga iz "Split parkinga" mole korisnike koji koriste parkirna mjesta na krovu i etaži A od broja 51 do 108 i da do ponedjeljka, 21. kolovoza, pomaknu svoja vozila. 

O svim tehničkim informacijama kao i o pomicanju vozila iz garaže Smiljanićeva korisnici će biti obaviješteni u narednim danima.

Garaža Zagorski put izgrađena je 1983. godine, a vrijednost sanacije iznosi 1.187.179,18 eura s PDV-om, dok je ona u Smiljanićevoj izgrađena 1985. godine, a vrijednost radova iznosi 454.469,75 eura s PDV-om.

Ovim će se radovima garažama izgrađenima prije 40, odnosno prije 38 godina, produžiti životni vijek i omogućiti sigurno korištenje. Ukupno je riječ o preko 500 parkirnih mjesta koja će se sanirati, 215 pod naplatom te 130 izvan sustava naplate na krovnoj etaži u garaži Zagorski put te 161 mjesto i 17 za motore u Smiljanićevoj.

image

Unutrašnjost garaže u Smiljanićevoj

Split parking

"Split parking" nastavlja s ulaganjima u sanaciju garaža jer je održavanje postojećih objekata važno kao i izgradnja novih. Istaknuli su da je izvođenje radova sanacije uvijek zahtjevno, često zahtjevnije nego izgradnja novog objekta. Većina radova koji se izvode nisu vidljivi običnom oku jer se radi na samoj konstrukciji, ali garaža će se i vizualno urediti kada grubi radovi budu gotovi.

Naglašavaju da sanacija nije nova izgradnja, odnosno da se nikada neće dobiti rezultat kao kada se gradi nešto novo, a tijekom sanacije ne mogu niti svi dijelovi biti obuhvaćeni.

- Zadovoljni smo što je tvrtka koja je već radila sanaciju na garaži u Šimićevoj imala ekonomski najpovoljniju ponudu i što će sanaciju ove dvije garaže raditi netko s kim imamo dobra iskustva i tko je odradio posao kvalitetno i u dogovorenom roku. Sanacija je nakon više desetljeća korištenja nužna, a njenom realizacijom korisnici će dobiti renovirane garaže sigurne za korištenje.

Ovo je godina s puno radova za "Split parking", garaža na Lokvama je skoro pa završena, a ona u Dobrilinoj, nakon početnih izazova, sada dobro napreduje i ušla je u drugu fazu radova. Sve to zahtjeva dobru koordinaciju s izvođačem i s kotarevima, kako bi se što je moguće manje dekomodiralo stanovnike, a kako bi se radovi mogli odvijati nesmetano. Ovim putem unaprijed zahvaljujem na razumijevanju, vjerujem da se slažemo kako je ove radove neophodno napraviti zbog sigurnosti ljudi i imovine, rekao je Davor Matošić, direktor "Split parkinga".

Rok izvođenja, kada radovi započnu, biti će šest mjeseci za garažu Zagorski put te četiri mjeseca za Smiljanićevu.

Za sva pitanja i informacije vezano za ovu temu korisnici i stanari se mogu obratiti na sanacija.garaza@splitparking.hr ili na broj telefona 021/644 711 (radnim danom od 8:30 do 14:30).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:52