StoryEditorOCM
SplitSezona bez kraja?

Split obara turističke rekorde, apartmani su skuplji od EU prosjeka, a s aerodroma najavljuju: ‘Vraćamo zimske letove‘

Piše split sd
23. listopada 2023. - 13:51

Split ostvaruje najbolje turističke rezultate u povijesti, a trendovi su toliko dobri da je Croatia Airlines nakon dugogodišnje pauze vratila zimske letove prema Londonu - nakon Kopenhagena, Zuricha i drugih metropola. Velik broj gostiju rezultirao je i odličnom potrošnjom pa je broj fiskaliziranih računa u prvih devet mjeseci premašio sva očekivanja, javlja HRT.

Gostiju će biti i dalje jer Croatia Airlines vraća zimske letove za Split.

- Croatia Airlines lani je uveo letove za Zurich, a ove godine imamo za London-Heathrow i Kopenhagen, s postojećim letovima za Rim, Munchen, Frankfurt... To je jedna ja bih rekao zaista potentna mreža letova za naše goste i turiste koji bi mogli doći tijekom zime. Split tako napokon postaje destinacija 365 dana u godini- rekao je zamjenik direktora Zračne luke Split Pero Bilas.

- Gosti koji borave u hotelima troše znatno više nego gosti u privatnom smještaju,a nama privatni smještaj čini 63 posto smještajnih kapaciteta. Isto takom potrošači koji su stariji od 45,50 ili 60 plus godina troše znatno više od gostiju od 20-35 godina koji su za neke destinacije na području centralne Dalmacije izrazito bitni, rekao je Ante Mandić s Ekonomskog fakulteta u Splitu.

Prosječna cijena u privatnom smještaju trenutačno je otprilike 15 eura viša nego na razini EU-a, tako da novih poskupljenja više ne bi smjelo biti. Hotelijeri su najavili samo male korekcije za 2024. koja se već uvelike prodaje, javlja HRT.

image
Tom Dubravec/ Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 09:58