StoryEditorOCM
Splittehnološka scena

Split kao centar IT-a: Treći Split Tech City Festival uskoro u Ljetnom kinu Bačvice

Piše pr
22. kolovoza 2023. - 09:49

Split početkom rujna opet postaje središte domaće tehnološke scene. Za to se pobrinula ekipa koja stoji iza inicijative Split Tech City, i to organiziranjem istoimenog festivala posvećenog tehnologiji i poduzetništvu.

Naime, u Ljetnom kinu Bačvice se 8. i 9. rujna održava treći Split Tech City Festival, konferencija koja okuplja lokalne tehnološke tvrtke, institucije, organizacije i pojedince.

 

“U dva ćemo dana okupiti više od 20 domaćih i inozemnih stručnjaka, a publika će moći poslušati 8 predavanja i čak 6 panel diskusija”, najavljuje Romana Ban u ime organizacijskog tima.

 

Na Festival su dobrodošli svi koji žele slušati o inspirativnim poduzetničkim iskustvima iz tehnološkog sektora, bez obzira na dob, zanimanje i interese.

Glavni dio programa oba dana počinje u 19:30, ali već od 17:45 u šumici Ljetnog kina Bačvice posjetitelji mogu uživati u pretprogramu - panel raspravama namijenjenima ponajviše mlađoj publici poput srednjoškolaca i studenata.

Otvaranje Split Tech City Festivala predviđeno je za 8.9. (petak) u 19:10, a svoj je dolazak potvrdio i gradonačelnik Ivica Puljak.

Među predavačima i panelistima su Biljana Cerin, Ante Dagelić, Antonio Šerić, Ivan Biliškov, Sara Dyson, Aleks Jakulin i Jan Bodnar, koji će s publikom podijeliti važna iskustva iz svog osobnog i profesionalnog razvoja.

 

Drugi dan Split Tech City Festivala (9.9.) je međunarodnog karaktera pa će biti održan na engleskom jeziku. Osim zanimljivih predavanja inozemnih stručnjaka iz IT sektora, publika će taj dan imati priliku poslušati panel raspravu o internacionalnoj strani Splita - “domaći stranci”, koji već godinama žive i rade u našem gradu, podijelit će svoj doživljaj Grada pod Marjanom.

 

Formalni dio programa oba dana Festivala će trajati do 22 sata, nakon čega sve do ponoći slijedi neformalno druženje uz umrežavanje.

Očekuje se više od 400 posjetitelja, koji će slušati o temama vezanim uz startupe, kibernetičku sigurnost, umjetnu inteligenciju, budućnost marketinga i sl.

Sponzori događaja su lokalne IT tvrtke okupljene u Split Tech City zajednicu: AGILO, Bitcoin Store i GetByBus.

Inače, Split Tech City kao Udruga za poticanje i razvoj IT sektora Splita i regije već više od deset godina okuplja i povezuje lokalnu tehnološku scenu. Osim što različitim aktivnostima povezuju mlade s poslodavcima iz IT-a, predavanjima i radionicama doprinose profesionalnom razvoju i umrežavanju pojedinaca, organizacija i tvrtki.

Poseban doprinos promociji splitske IT scene daju kroz Split Tech City web portal, na kojem svakodnevno pišu o novostima iz zajednice, poslovnim prilikama i događajima koje vrijedi posjetiti.

 

“Svojim cjelogodišnjim radom, a posebno događajima poput ovog, želimo etablirati Split kao mediteranski tehnološki hub. Ne smijemo se oslanjati samo na turizam, nego trebamo raditi na stvaranju uvjeta za ostanak mladih stručnjaka iz svih područja te svi zajedno učiniti svoj grad mjestom idealnim za život i poslovanje”, ističe Romana Ban te poziva sve zainteresirane da na vrijeme dođu do ulaznica.

 

Sve detalje o programu i kupnji ulaznica možete vidjeti na www.split-tech.city.com/festival i na društvenim mrežama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 12:10