StoryEditor
SplitBLOKIRANO POLA GRADA

Split će sutra pucati po šavovima, ne izlazite na ulice ako ne morate: Sveti Leopold na Pojišanu, derbi na Poljudu, a najavljen i dolazak kruzera s tisućama turista...

16. rujna 2017. - 22:46

Grad je i danas bio pun ko šipak. Čak tri kruzera su akoštala u Split i, naravno, nisu promaknula Getaninu Brani, jednom od administratora popularne Facebook stranice Split i oko Splita. Među njima "Aidabella", koja plovi pod talijanskom zastavom i duga je 252 metra, te 300 metara dugi brodovi "Norwegian spirit" i "Norwegian star", koji plove pod zastavom Bahama. Centar grada je još uvijek pun turista, što onih smještenih po hotelima i apartmanima, što ovih šetača na jednodnevnim izletima.
Ukupno je, prema podacima splitske Lučke uprave, od 1. siječnja do jučer u Split pristigao 161 kruzer, a do kraja godine doći će ih 237 ukupno.

Već sutra dolaze još dva, "Queen Elizabeth", duga 293 metra, i deset metara kraća "MSC Sinfonia". Oba dovoze tisuće putnika u naš grad, a budući da se, kako smo najavili, očekuje da će sutra deseci tisuća vjernika hodočastiti na Pojišan kako bi se pomolili pred relikvijama svetog Leopolda Mandića, sasvim je sigurno da će grad biti prepun ljudi.

U poslijepodnevnim satima se očekuje i velika gužva na potezu od Zapadne obale, preko Rive, Bačvica pa do Zente, gdje će se danas od 16.30 održavati Splitska biciklijada, a u povodu Dana HRM-a najavljeno je i razgledavanje brodova Mornarice na Zapadnoj obali, a onda navečer i koncert na Rivi.

Kao da ni to nije dovoljno, sutra na Poljudu "Hajduk" dočekuje "Rijeku". Utakmica počinje u 17 sati, a iz policije obavještavaju građane i sudionike u prometu da će od 14 sati do završetka osiguranja uspostaviti potpunu blokadu prometa motornim vozilima na šetnici oko stadiona, te potpunu blokadu u Ulici VIII. mediteranskih igara na raskrižju s Ulicom sedam Kaštela, u Ulici VIII. mediteranskih igara kod bazena, u Ulici VIII. mediteranskih igara kod ugostiteljskog objekta "Hemingway", te u Zrinsko-frankopanskoj ulici od raskrižja s Ulicom HRM-a do ulaza u Loru, te ulice Put Supavla od raskrižja s ul. Put brodarice.

Kako smo već najavili, od SUTRA  u 16 sati do ponedjeljka u 10.30, zbog dolaska relikvija svetog Leopolda Mandića, bit će blokirana Pojišanska ulica od raskrižja sa Šetalištem Bačvice do Osječke. Po potrebi će se uspostavljati blokade od raskrižja Zvonimirove i Osječke do križanja Zvonimirove i Ulice slobode. Dok svečevo tijelo bude u crkvi, bit će zatvorena i Viška ulica, i to od raskrižja sa Zvonimirovom do raskrižja s Gupčevom, a neće se smjeti voziti ni dijelom Gupčeve, od Gospinice do raskrižja s Viškom. Zvonimirovom ulicom prema središtu grada propuštat će se samo autobusi javnoga gradskog prijevoza i autobusi s hodočasnicima.

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 12:19