StoryEditorOCM
SplitZAGRIJAVANJE...

Splićanka za vrijeme Ultre poziva na stari običaj: ‘Pijance ispred portuna zalijte vrčinom‘. Poklopili je u komentarima

Piše Split SD
2. srpnja 2023. - 09:54

Na Facebook stranici Get Direkt osvanula je poruka u povodu nadolazeće Ultre, po svoj prilici od stanarke zgrade koja je u blizini Parka mladeži na kojem se festival elektroničke glazbe održava.

- Drage susjede i susjedi, ako niste znali, uskoro će nam se u neposrednom susjedstvu održati Ultra. Osim što se neće moći spavati od buke, postoji debela vjerojatnost da će nam se ispred portuna kupiti pijanci koji po škuribandama (što nas portun jest kad se smrači) pišaju, seru, rigaju i druge stvari.

image

Get Direkt/Facebook

Apeliram na vas da se prisjetite ovdašnjeg starog običaja pa ih lijepo polijte vodom iz vrčine kako bi se opametili i oni i onaj ko ih je ovamo donio - stoji u poruci zalijepljenoj na ulaz u portun.

- Podrška svim stanarima uz Park mladeži!!! Uz vas smo! Samo jako! - poručili su sa stranice Get Direkt.

U komentarima se, vidimo, većina nije složila s njezinim predloženim metodama:

- Evo na primjer, di ja živin, prošle godine, osim buke koja mi nije smetala...u portunu i okolo portuna, pa čak ni bilo di u kvartu nisan vidila da itko spava, piša, riga itd.. niti san vidila ostatke istog...horde ljudi u ta 3 dana prođu mi kraj nebodera, nisan ni u jednon trenu vidila neki debilizam.

image
Ante Čizmić/Cropix

- A neće im smetat uzet karte... od organizatora i prodat ih.

- A imate vrata na portunu pa zaključajte. Šta bi tili jare i pare, nije Ultra od jučer, mogli ste se već naučiti što i kako treba postupati ta 3 dana.

- Nije istina da svi portuni budu ispišani...živin odma do Parka mladeži...prošle godine nikakvih gluposti nije bilo. Bar u mom dijelu kvarta...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:23