StoryEditorOCM
SplitŠTA JE OVO?!

Splićanka uživala na Rivi, a onda joj je jedan prizor sve pokvario: ‘Teško susramlje, poželjela sam se prerušiti...‘

Piše Lucija Vujnović
7. lipnja 2023. - 10:09

Nema lipšeg nego uzet udrit‘ đir po splitskoj Rivi pred zalazak sunca. Izvuć‘ momka, curu, prijatelje, familiju iz kuće i prošetat‘ se Rivom, vidit malo svita na kraju radnoj dana. Sist na šentadu i promatrat turiste šta trče gori-doli s bagajima.

U tim momentima će se svaki Splićanin možda osjetit ponosan kad vidi koliko njegov grad stvarno lipo figura. Onda će možda i izvuć fotoaparat i iz osjećaja ponosa osjetit susramlje.

To se dogodilo i našoj čitateljici koja je poslala fotografije koja najbolje opisuje i razlog tome.

- Nakon šta san vidila ova smeća po moru odma‘ isprid nosa ovog bidnoj strankinji, došlo mi je da se i ja prirušin u turistkinju, opisuje frustrirana čitateljica.

image
Čitateljica/

U moru plivaju pajeti, plastična boce, limenke... Škovaca ko‘ u priči... Tako se romantična šetnja na splitskoj Rivi vrlo brzo pretvori u frustraciju.

- Pa kakvu mi to poruku šaljemo svitu? Doć‘ će tu neki Englez, pa će reć‘ vidi ovih šporkaćuna... - piše čitateljica u opisu priloženih fotografija.

Plastični otpad sve više zagađuje mora te bi, prema istraživanjima EU, do 2050. u morima moglo biti više plastike nego riba. Promjene na području ekologije se postupno uvod i tome svjedočimo svakodnevno, no odgovornost je na svakom od nas. Dok god postoje oni koji će pokraj ovog prizora proći bez da osjete neki neugodan osjećaj, u moru splitske Rive plivat će škovace.

image
Čitateljica/
image
Čitateljica/
image
Čitateljica/
image
Čitateljica/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:12