StoryEditor
SplitBizarna situacija

Splićanin usred bijela dana ranjen na ulici: sam došao u bolnicu s prostrijelnom ranom, policiji izjavio kako je mislio da je netko bacio petardu

Piše Marko Didić
10. siječnja 2019. - 15:47

Četrdesetogodišnji L. J. iz Splita je u četvrtak oko 9.30 sati zatražio liječničku pomoć u KBC Split gdje je došao sa prostrijelnom ranom noge.

On je rekao policiji da je petnaestak minuta prije nego je došao liječnicima ranjen u blizini splitskog Bedema kada je prelazio Zagrebačku ulicu. Najprije je čuo pucanj i mislio je da je netko bacio petardu, a onda je osjetio snažnu bol u predjelu lijeve natkoljenice gdje je završio ispaljeni metak. Zadržan je na Hitnom kirurškom prijemu na daljnoj obradi, a ranjeni ne zna ni tko je pucao u njega niti zašto je to učinio.

Četrdesetogodišnjak je još jednom ranjen prije nešto više od dvanest godina kada ga je u studenom 2006. u splitskom kafiću u Čulićevim dvorima nožem u desnu nogu ubola njemu poznata osoba nakon svađe.

Ranjeni je već poznat policiji po razbojstvima, napadu na službenu osobu te kada je sa većom grupom oteo dva učenika Srednje trgovačke škole u Splitu 2002 godine. No to su grijesi starijeg datuma a u novije vrijeme ranjeni nema nikavu kriminalnu aktivnost pa je tim više čudno tko bi imao motiva pucati na njega.Policija intenzivno istražuje ovaj slučaj.

Izdvojeno

08. srpanj 2020 14:29