StoryEditorOCM
Splitpa ti prigovaraj

Splićanin udarao starijeg čovjeka na ulici: ‘Što ti, stari seronjo, hoćeš? Ti ćeš zvati policiju?!‘ Dobio je i on svoje

Piše T. Ga.
6. travnja 2024. - 19:00

- Što ti stari se..njo hoćeš, ti ćeš nam zvati policiju?!

Tim riječima se 27. rujna prošle godine na javnom mjestu u Vukovarskoj ulici bb u Splitu 49-godišnji nasilnik obratio 84-godišnjem muškarcu, a zatim ga tri puta šakom udario u lice.

Druga policijska postaja u Splitu je 49-godišnjaka prijavila za remećenje javnog reda i mira "vikom i na drugi način", a Općinski prekršajni sud u Splitu ga je proglasio krivim i izrekao mu 300 eura kazne.

- Tko se na javnom mjestu tuče, svađa, viče ili na drugi način remeti javni red i mir, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od 300 do 2000 eura ili kaznom zatvora do 30 dana – napisala je sutkinja u presudi, što znači da je 49-godišnjaku izrekla minimalnu kaznu, što i ne skriva, pa dalje navodi:

- Između alternativno propisane kazne zatvora i novčane kazne, kažnjen je blažom vrstom kazne - novčanom kaznom u najmanjem iznosu koji se smatra primjerenim težini djela kao i svrsi kažnjavanja, smatrajući da će se ostvariti svrha kažnjavanja u smislu specijalne i generalne prevencije.

Prekršitelj se ima pravo žaliti, ali ga sutkinja upozorava na to da sud u tom slučaju nije vezan vrstom ni visinom kazne, što znači da okrivljenik može biti i strože kažnjen - novčanom kaznom do 2000 eura ili kaznom zatvora do 30 dana.

image

Prekršajni sud u Splitu

Jakov Prkić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. travanj 2024 19:01