StoryEditorOCM
Splitpromašio kat?

Splićanin ostao u šoku kad je u hodniku ugledao pijanog Bjelorusa kako leži na podu: ‘Tko si ti, što radiš ovdje...?

Piše T. Ga.
5. travnja 2024. - 18:35

Bjelorus, star 29 godina, koji je izvrijeđao i pljucao na susjeda i policajce kada je 21. prosinca 2023. iza 23 sata pijan greškom ušao u tuđi stan u centru Splita u kojem živi obitelj i tamo zaspao na hodniku, na Prekršajnom općinskom sudu u Splitu osuđen je na 13 dana zatvora.

- Istina je da sam te večeri ušao u stubište stambene zgrade, da sam bio pijan i da sam vikao. Ali što bi ja ulazio u stan nepoznate osobe?! I nije istina da sam vrijeđao policajce i pljunuo jednog od njih - djelomično je tako priznao ono što mu se stavlja na teret.

image
Nikola Vilić/Ilustracija/Cropix

Naime, taj 29-godišnjak se vjerojatno popeo na pogrešan kat zgrade kada se u kasnim noćnim satima vraćao u hostel koji se nalazi u istom portunu, a u kojem hostelu je Bjelorus prijavljen da živi.

image
/Shutterstock

Čovjek koji je pronašao usnulog pijanog Bjelorusa te je večeri u tom stanu čuvao svoje četvero maloljetne unučadi. Na sudu je ispričao da kada je odlučio izaći na balkon zapaliti cigaretu, vidio je kako jedan čovjek leži u hodniku stana.

- Vjerojatno vrata stana nisu bila zaključana, pa je ušao i za sobom zatvorio vrata. Dirnuo sam ga rukom po ramenu i pitao ga: "Ej, tko si ti, što radiš ovdje?" On mi je uzvratio pitanjem da tko sam ja.

Jedva se digao s poda, počeo vikati i galamiti, unosio mi se u lice, govorio mi da sam ja taj koji mora izaći i pljunuo me desetak puta. Djeca su se tada probudila, stariji unuk je nazvao mamu koja je s mužem bila u obližnjem kafiću, a ona je nazvala policiju - ispričao je dida.

image
Joško Ponoš/Cropix

- Vi ste male kurvice - vikao je pijani Bjelorus policajcima koji su ga nakon provođenja u policijsku postaju odveli na hitni prijem psihijatrijske ambulante KBC-a Split, gdje je i zadržan 13 dana zbog duševnog poremećaja i poremećaja ponašanja uzrokovanog upotrebom alkohola.

Ti dani na psihijatriji mu se uračunavaju u kaznu, što znači da je kaznu zatvora već odradio. Kako je navedeno u presudi, radi se o stranom državljaninu bez zanimanja, sa završenom osnovnom školom, neoženjenom, bez djece, koji je i ranije kažnjavan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 22:22