StoryEditor
SplitJUTRO NAKON TRAGEDIJE

Splićani ogorčeni nakon još jedne smrti na opasnom raskrižju; Renato Čupić: Uz kamere na semaforima, ovakva križanja moraju imati treptajuće zeleno svjetlo!

Piše PSD
14. kolovoza 2019. - 12:39

Jutro nakon stravične nesreće na križanju Ulica Domovinskog rata i Hrvatske mornarice, jednom od najopasnijih raskrižja u Splitu, Splićani ne prestaju komentirati kako su gradske ceste (pa i trotoari!) postali opasniji od bojišta.

Prolazak kroz crveno svjetlo je gotovo pa standard, žale se Splićani, policije je nedovoljno, trebalo bi više pothodnika i kružnih tokova, kazne bi trebake biti još rigoroznije...

Za volanom Golfa koji je na nogostupu usmrtio ženu i teško ozlijedio mladića bio je poznati splitski diler!; U dosjeu već ima prolazak kroz crveno i nalijetanje na pješakinju!

Sve to Splićani predlažu s ciljem da se obuzda krvavi pir po gradskim prometnicama, a svoj je prijedlog preko Facebooka iznio i Renato Čupić, bivši gradski vijećnik. Pozvao je gradonačelnika Splita da uz kamere na semaforima, na najbrža križanja uvede treputajuće zeleno svjetlo koje upozorava na skoro paljenje žutoga, a uz to i brojčanik koji obavještava vozače o isteku pojedinog svjetla.

 

- Na dužim pravcima potrebno je postaviti jednostavne mjerače brzine sa zahvalom ili pokudom za vozače. Mjerač brzine se postavlja 50-100 metara prije križanja sa semaforom i automatski gasi semafor ukoliko se prijeđe brzina za više od 10 km/h- tvrdi Čupić.

Govori kako ovo nije skupo rješenje (osim kamera) te se može vrlo brzo postaviti, i vrlo je učinkovito.

- E sad, ovo se neće napraviti samo ako se ne želi, jer ako jedan Solin ima isto onda je sramota za Split da nema. Kamere kod zatvaranja semafora smo već imali instalirane kod skretanja iz Domovinskog rata put Velebitske i na Sućidru kod zgrade Belvedere. Uklonjene su zbog nedostatka novca - poentira Čupić.

#PROMETNA NESREĆA#NADZORNE KAMERE#RASKRIŽJE KOD KROMA#MRTVA PJEŠAKINJA

Izdvojeno

09. srpanj 2020 15:48