StoryEditorOCM
SplitLekcija iz građevine

Smeće, bageri i dizalice dočekali prvašiće u dvoru splitske škole: ‘Prestrašno, radovi su trebali završiti do rujna!‘

Piše Božidar Lončar
4. rujna 2023. - 19:54

Kakav prvi dan nove školske godine za roditelje i djecu Osnovne škole "Spinut". Uz knjige i radne bilježnice djecu su dočekali bageri i smeće u dvorištu i dizalica iza škole. Nažalost, još im je rano za lekcije iz građevine, a ni tjelesnog ili odmora u dvorištu neko vrijeme neće biti. U zgradi škole su ih dočekali koridori od knaufa, kako nam tvrdi ravnateljica Osnovne škole "Spinut" Sanja Čagalj. Iako je sve sigurno, kako kaže ravnateljica, djeci a ni roditeljima nije bilo ugodno kada su shvatili u kakvim će uvjetima ostaviti svoju djecu. 

image
Privatna fotografija

Radovi su trebali biti gotovi do kraja godine, kaže nam ravnateljica  koja je situaciju nazvala "prestrašnom": 

– Radove vodi Sveučilište i trebali su trajati od 20. lipnja do 20. kolovoza. Dala sam im rok do 28. kolovoza, ali su rokovi probijeni. Nastava je u tijeku i osigurana. Uređuju zadnja dva kata, kažu da bi tamo trebala biti Umjetnička akademija. Jutros je došao policajac, što je uobičajeno za prvi dan škole, i rekli su nam da će do popodneva očistiti.

image
Privatna fotografija

Radovi bi, kažu nam, trebali biti gotovi do četvrtog mjeseca. U školi su nas zaštitili od radova. Sada više ne mogu ulaziti u školu do idućih praznika. Trebali su raditi kada nema djece i to me boli - kazala nam je ravnateljica.

Poslali smo upit Sveučilištu u Splitu o kojim je radovima riječ i do kada bi trebali biti gotovi.

- Riječ je o rekonstrukciji i unutrašnjem preuređenju prostorija na adresi Teslina 10 i 12. Izvode se radovi ugradnje unutarnje hidrantske mreže te promjena stolarije na glavnim komunikacijama.

Radovi obuhvaćaju i rekonstrukciju cijelog krovišta te ugradnja novog lifta i rekonstrukcija postojećeg. Radovi bi trebali biti okončani najkasnije do polovine iduće godine. Prostorima bi se trebala koristiti Umjetnička akademija i Kineziološki fakultet - naveli su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 07:44