StoryEditor
Splitpolicija istražuje slučaj

Skupina Engleza usred dana pretučena na Ovčicama: 'Mlatilo ih je njih desetak, bilo je krvi ka u priči... Žene i dica su skričali, nikome nije jasno zašto su ih napali'

7. rujna 2018. - 15:44
ovcice_napad3-070918

- Bilo je strašno, žene i dica su skričali u panici, bižali po plaži dok je ta ekipa, njih desetak mlatilo te jadne Engleze koji su do tad mirno ležali uz more na plaži na Ovčicama.

Pojma nemam zašto su ih napali, oni su tu ležali sigurno jedno dvi ure, a onda sam čuja neko komešanje i kad san okrenija glavu vidija sam grupu momaka u sivin i crnin majicama kako ih mlate. Jednom, malo debljem koji je ima neke tetovaže, razbili su o glavu bocu nekog piva kojeg su ti Englezi pili.

Nakon šta san se pribra od šoka, povika san in šta rade, uskočilo je još par ljudi s plaže vičući im da ih ostave na miru. Ovi napadači cilo vrime nisu niti jednu jedinu rič rekli, nego su se samo okrenili i otišli uza skale ka da ništa nije bilo - prepričava nam jedan Splićanin događaj kojem je svjedočio u četvrtak popodne na splitskoj plaži Ovčice.

Kaže da su napadnuti mladići bili stari oko 20-ak godina, da su jednom bila crvena leđa od udaraca, drugom da je nateklo oko, a najgore je prošao momak s tetovažama koji je od udarca bocom zaradio posjekotinu na glavi.

- Bilo je krvi ka u priči, dvojica su uspila bižati pa su isikli noge. Nikome nije jasno zašto su ih napali, pitali smo posli ovoga s tetovažon jel to oznaka nekog kluba ili šta, a on je samo reka da nemaju veze s nikakvim navijačima, da je tu prvi put. Neko je zva Hitnu pomoć i oni su došli prije policije - prepričava nam svjedok napada.

U splitskoj su nam policiji potvrdili da su u četvrtak nešto prije 18 sati dobili dojavu iz splitske bolnice da je liječničku pomoć zatražio državljanin Velike Britanije star 22 godine koji je rekao da ga je iz njemu nepoznatog razloga napala skupina njemu nepoznatih muškaraca.

Liječnici su utvrdili da ima reznu ranu na glavi koja je okarakterizirana kao lakša ozljeda, a neslužbeno doznajemo da je 22-godišnjak već napustio Hrvatsku i otišao u svoju domovinu.

Policija pokušava kroz kriminalističku obradu utvrditi što se točno dogodilo na Ovčicama i da li u svemu ima elemenata prekršajnog ili kaznenog djela.

Izdvojeno

13. srpanj 2020 10:04