StoryEditorOCM
SplitODRŽANA SJEDNICA

Senat splitskog Sveučilišta usvojio definiciju antisemitizma, Neno Torić potvrđen za dekana Građevine

Piše Split SD
26. siječnja 2023. - 22:37

Senat Sveučilišta u Splitu na sjednici je, na prijedlog prof. dr. sc. Dragana Ljutića, rektora Sveučilišta u Splitu, jednoglasno usvojio definiciju antisemitizma Međunarodnog saveza za sjećanje na holokaust (IHRA) koja glasi: “Antisemitizam je određeno poimanje Židova koje se može iskazivati kao mržnja prema njima.

Postoje usmena, pismena i fizička izražavanja antisemitizma koja su usmjerena prema Židovima ili nežidovima i/ili prema njihovoj imovini, ustanovama židovske zajednice te židovskim vjerskim objektima.”

Ova je definicija usvojena ususret Danu sjećanja na holokaust, koji se obilježava 27. siječnja, a kako je istaknuo rektor Ljutić, ovim činom Sveučilište u Splitu izražava potporu skorašnjem jednogodišnjem predsjedanju Hrvatske Međunarodnim savezom za sjećanje na holokaust (IHRA) i dobrim odnosima Hrvatske i Države Izrael.

Također, Senat je potvrdio izbor čelnika sastavnice izv. prof. dr. sc. Nene Torića za dekana Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, za mandatno razdoblje od 2023. do 2026. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. ožujak 2023 20:38