StoryEditorOCM
Splitsvoj na svoga

Šef Vijeća profesorski poklopio dogradonačelnika: Ivošević stao pričati o obrani časti Splita, Domazet mu očitao lekciju

Piše split sd
7. rujna 2023. - 13:27

Predsjednik splitskog Gradskog vijeća prof.dr. sc. Željko Domazet (Centar), dugogodišnji profesor na FESB-u, jedan je od rijetkih političara koji se ne libi javno kritizirati ni svoje stranačke kolege. Već je više puta zabilježeno kako na sjednicama Gradskog vijeća, koje prilično suvereno vodi i usto uz dozu zdrave šale, bocne i članove Centra.

Danas je profesorsku kritiku usmjerio na dogradonačelnika Bojana Ivoševića koji se s oporbom prepirao oko (ne)povećanja potpore umirovljenicima, tumačeći kako je to nadstandard.

- Gdje ste bili s prijedlozima za proračun i rebalans? - obrecnuo se na predstavnike oporbe.

Šef splitskog SDP-a Davor Matijević mu je kazao da se slaže da je  Vlada zakazala, ali da su tu za ispraviti i pomoći što mogu kao lokalna vlast.

- Liberali poput Centra su za tržišnu regulativu, a mi u SDP-u smo osjetljiviji - rekao je Matijević

HGS-ova Lidija Bekavac je rekla da se radi o povećanju od svega desetak posto, manje od inflacije.

- Više nego Vlada umirovljenicima - replicirao je Ivošević.

- Ovdje smo tema mi, a kad budemo u Saboru, onda ćemo o tome - uporna je bila Bekavac. I taman da će Ivošević nastaviti, Domazet mu je dao žuti karton:

- Nećemo širiti temu!

- Obezvrjeđuje, branit ću čast Grada - ustrajao je Ivošević.

Domazet se nije dao impresionirati.

- Kad dobijete riječ, možete govoriti. Čast Grada nije u opisu vašeg radnog mjesta na Vijeću. A nitko ovdje ni ne narušava čast Grada - poučio ga je profesor Domazet.

image

Bojan Ivošević nije uspio dovršiti rečenicu

Vojko Bašić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:53