StoryEditorOCM
Splitpriuštivo stanovanje

Šef splitskog HDZ-a ogorčen na Puljka: Zašto umarati mozak teškim temama dok se fotelje množe? Gdje su nestala obećanja?

Piše Frano Kiso
25. ožujka 2024. - 21:11

Danas je održana konferencija ‘Kakva nam stambena politika treba?’ koju je organizirala Slobodna Dalmacija u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, a povod za održavanje bilo je predstavljanje Nacionalnog plana stambene politike te rasprava o ključnim aspektima stambene politike i njenoj implementaciji u budućnosti.

- Ovaj Nacionalni plan je svojevrsna stambena strategija koju Hrvatska u 34 godine svoje samostalnosti još nije donijela. Mi ćemo kroz mjere koje ćemo postaviti definirati četiri vrste poluga kojim bi osigurali priuštivo stanovanje našim mladim obiteljima i drugim sugrađanima - kazao je Branko Bačić, potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Večeras se na sve to nadovezao i predsjednik splitskog ogranka HDZ-a koji je usput napao gradonačelnika Ivicu Puljka za zanemarivanje potreba mladih.

- Priuštivo stanovanje i stambena politika očito nisu predmet interesa supružnika Puljak. Zašto umarati mozak teškim temama dok se fotelje samo množe. Za sebe i suprugu po još jedna, par prijateljima i rođakinji i svaka tema je lagana - piše Tomislav Šuta pa upućuje Puljku sljedeća pitanja:

- Gdje su nestala obećanja o stanovima za mlade u prvih 6 mjeseci mandata? Stambena renesansa umjesto "Prometove" garaže i na Korešnici?

- Nažalost, kao i sa cestama ostat će upamćen po broju fotelja iskamčenih od jadnog SDP-a, a ne po broju izgrađenih stanova - zaključuje Šuta aludirajući na koaliciju Centra s najjačom oporbenom strankom.

image
Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 19:47