StoryEditorOCM
SplitTONČI MIKULIČIĆ

Šef splitskih vatrogasaca: ‘Očekujemo obilne padaline ove noći, tijekom dana nije bilo nekih većih materijalnih šteta‘

Piše vijesti sd
10. ožujka 2024. - 21:39

Jaki i orkanski udari vjetra danas su stvarali poteškoće u srednjoj Dalmaciji i posebice na splitskom području. U prekidu su (bile) gotovo sve katamaranske i više trajektnih linija. O tome što se može očekivati tijekom noći i sutrašnjeg dana za RTL je govorio Tonči Mikuličić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe.

"Dan je prošao s nekoliko intervencija, kao i svako nevrijeme. Što se tiče našeg posla, imali smo rušenje stabala, ograde su padale na gradilištima na par mjesta. Nismo imali problema u smislu da je netko stradao, da ima nekih većih materijalnih šteta. Uglavnom je dobro prošlo", rekao je Mikulčić.

"Naše ljudstvo i naša oprema je spremna u svakom trenu za sve vrste intervencija. Ono što se može očekivati tijekom noći je da će biti obilnijih padalina, znači da možemo očekivati ispumpavanja prodora vode u stambene prostore i slično. Mi smo na to spremni, ali ako obim intervencija bude veći, ova smjena koja sad odlazi je spremna vratiti se. Mi smo sad smjena u pripravnosti", poručio je zapovjednik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 06:42