StoryEditorOCM
Splittreba promjena

Šef gradskog HDZ-a o srozavanju razvijenosti Splita: Naš grad je nažalost u teškoj stagnaciji, ne zaslužuje biti na dnu!

Piše Lucija Vujnović
10. siječnja 2024. - 15:58

"Split - Drugi grad u državi tek je 73. po razvijenosti" današnja je naslovnica tiskanog izdanja Slobodne Dalmacije, a objavljeni članak opisuje novo mjerenje indeksa razvijenosti gradova i općina koje je provelo Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova u kojem je vidljivo kako je, za razliku od prošlog mjerenja iz 2018., Split pao sa 61. mjesta za 12 mjesta. 

Tomislav Šuta, predsjednik splitskog HDZ-a, osvrnuo se na članak kritizirajući trenutnu gradsku vlast. 

- Nova ljestvica indeksa razvijenosti pokazala je ono što je jasno svakome tko živi i radi u Splitu - naš grad je nažalost u teškoj razvojnoj stagnaciji.

Još lošije je što smo u odnosu na gradove s kojima se možemo uspoređivati (Zagreb, Rijeka, Zadar) dodatno nazadovali i ispali iz skupine najrazvijenijih gradova.Takvi podaci ne čude, dapače očekivani su ako pogledamo na koji način Ivica Puljak upravlja gradom. Neambiciozno, nesposobno i bez vizije. Cijeli grad je podredio svojim političkim ambicijama.

Ono što je najgore je da nas iz gradske uprave prave ludim pored zdravih očiju i uvjeravaju da ova statistika i nije toliko loša i poražavajuća.

Grad Split ne zaslužuje biti na dnu, a ekipa koja ga vodi je dokazala da ne zna. Splitu treba promjena, a našim idejama za budućnost i razvoj grada pokazat ćemo građanima da smo kvalitetna alternativa kako bi mlade obitelji, umirovljenici i poduzetnici dobili nadu za opstanak u ovom gradu. Na tome ćemo i dalje inzistirati i predlagati - poručio je predsjednik splitskog HDZ-a.

image

Tomislav Šuta

Vojko Bašić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 11:31