StoryEditor
Splitmobilnost sveučilišta

SEA-EU alijansa nastavlja svoje putovanje kroz sljedeće četiri godine, dobila je značajna financijska sredstva od Europske komisije

Piše Split SD
27. srpnja 2022. - 21:58

Europska komisija prepoznala je važnost SEA-EU suradnje te je pozitivno ocijenila projektni prijedlog SEA-EU FOR ALL. Drugim riječima, SEA-EU alijansa dobila je financijska sredstva za dodatne četiri godine kroz koje će partnerska sveučilišta zajedno raditi na transformaciji visokog obrazovanja.

Osim postojećih šest partnerskih sveučilišta - University of Cadiz (Spain), University of Western Brittany (France), University of Kiel (Germany), University of Gdansk (Poland), University of Split (Croatia), University of Malta, u alijansu su se priključila i tri nova partnerska sveučilišta - University of Algarve (Portugal), University of Naples Parthenope (Italy) i University of Nord (Norway). Tim proširenjem alijansa je dobila geografsku zaokruženost i rasprostranjenost na širem području Europe.

image
Sveučilište u Splitu

Sa Sveučilišta iz Splita su objasnili, da ovaj transnacionalni kampus, sada s devet sveučilišta i više od 20 uključenih gradova, stvara dom za više od 150 tisuća studenata i 18 tisuća zaposlenika koji su u središtu ove suradnje.

Ciljevi novog projektnog prijedloga su dodano razvijanje mobilnosti i umrežavanje sveučilišta na svim razinama, razvijanje inkluzije, višejezičnosti, stvaranja nove zajedničke obrazovne ponude, razvijanje studentskog života, stvaranje boljih uvjeta na kampusima, razvijanje digitalnih i zelenih kampusa, itd.

- Sveučilište u Splitu, zajedno s pridruženim partnerima u ovom projektu: gradovima Split, Sinj i Makarska, Lučkom upravom, ESN udrugom, Udrugom Most, tvrtkom Ericsson Nikola Tesla, Splitsko-dalmatinskom županijom, DIV grupom te Institutom za oceanografiju i ribarstvo, povezuje gradove, luke, institute i tvrtke s drugim partnerskim sveučilištima u Europi, čime ostvaruje svoju misiju da postaje centralno mjesto razvoja šire sredine u kojoj djeluje.

Radujemo se nastavku suradnje kojom naše Sveučilište gradi svoju europsku budućnost te stvara međunarodni transnacionalni kampus u kojem se studenti i nastavnici mogu slobodno razvijati. Također, čestitamo svima koji su na bilo koji način pridonijeli uspješnosti ovog za Sveučilište izuzetno važnog projekta - poručili su sa splitskog Sveučilišta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2022 10:15