StoryEditor
SplitPOVUKLI SVOJE KANDIDATE

SDP-ovci ovo ne mogu provariti: Puljak u školski odbor želi staviti Skokinu djevojku. I ne samo da mu je cura, nego je vodila repeticije koje je HDZ organizirao!

Piše Merien Ilić
13. listopada 2021. - 14:15
SDP-ovcima smeta što je djevojka Centrovog vijećnika Igora Skoke završila na Puljkovoj listi odabranika za školske odboreVojko Bašić/Cropix

Kada je sredinom srpnja gradonačelnik Ivica Puljak raspisao Javni poziv za iskazivanje interesa za članstvo u školskim odborima osnovnih škola čiji je osnivač, točnije u njih 26, nije ni slutio koliki interes će to izazvati među građanima. Neslužbeno, jer imenovanja još nisu službena, na poziv je stiglo 112 prijava, a izabrano je 78 članova.

No, odmah po objavi njihovih, još uvijek neslužbenih imena digla se galama zbog povezanosti nekih osoba s gradonačelnikom, pa s HDZ-om, a spominjala se i veza Igora Skoke, gradskog vijećnika Centra i Maje Cikatić, koja se našla među imenima za školske odbore. Skokina cura Maja Cikatić je, uz Andriju Čaljkušića, bila voditeljica HDZ-ovih besplatnih repeticija za učenike osnovnih i srednjih škola. HDZ Spinut je se na svojoj Facebook stranici pohvalio kako je Cikatić njihov član... 

No, zbog čudnih, nejasnih kriterija, kako su objasnili, splitski SDP odlučio je povući svoje kandidate. Točnije, sami kandidati, njih pet, su se oko toga složili jer nije jasno zašto je netko odabran, a netko ne.

- Naši članovi su se sami javili kako se povlače iz te priče, u čemu smo ih podržali nakon što smo pregledali životopise svih kandidata. Začudilo nas je kako mnogi prosvjetni radnici nisu uopće prošli kao prijedlozi za članove školskih odbora za razliku od nekih ekonomista, pravnika i drugih struka. Ovo sa Skokom i Cikatić je samo prelilo čašu. Zaista nam nisu jasni kriteriji po kojima su birani ljudi koji bi trebali sjediti u školskim odborima - kazao nam je Davor Matijević, SDP-ov gradski vijećnik.

Dodao je kako neće praviti probleme gradonačelniku, te će na Gradskom vijeću podržati izbor novih članova, no SDP-ovi kandidati neće sudjelovati u ovakvom čudnom izboru.

SDP-ovcima je, također, zasmetalo i što se na Puljkovoj listi našao i Tomislav Bogović, njihov stranački kolega kojega već po drugi put pokušavaju izbaciti iz stranke i jednostavno ne žele dati svoj blagoslov takvoj kadrovskoj križaljci. 

Prema javnom pozivu, kandidati koji iskažu interes za članstvo u školskim odborima moraju ispunjavati sljedeće uvjete: da nisu pravomoćno osuđeni, odnosno, da protiv njih nije pokrenut kazneni postupak za neko od kaznenih djela definirana člankom 106. stavkom 1. i 2. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, trebaju imati završen najmanje preddiplomski sveučilišni studij ili stručni studij na kojem se stječe najmanje 180 ECTS bodova, ne mogu biti radnici škole (školske ustanove) za članstvo u čijem školskom odboru su iskazali interes. a trebali su priložiti i motivacijsko pismo, iscrpan životopis i dokaz o odgovarajućem stupnju obrazovanja, uz pisane preporuke izdane od strane organizacije ili pojedinca.

Javni Poziv Za Iskazivanje Interesa Za Članstvo u Školskim Odborima Osnovnih Škola Grada Splita - Prijavlje... by Diana Barbaric on Scribd

item - id = 1134678
related id = 0 -> 1133340
related id = 1 -> 1131374
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 00:00