StoryEditorOCM
SplitS VODIČIMA PO JEZGRI

SDP-ov vijećnik poziva građane na besplatnu turu po centru: ‘Puno nas misli kako znamo sve bitno o Splitu, a ne znamo‘

Piše Split SD
22. ožujka 2023. - 11:54

Gradski vijećnik SDP-a Davor Matijević pozvao je građane u subotu, 25. ožujka, na besplatnu turu s turističkim vodičima po staroj jezgri Splita.

- Puno nas voli misliti kako znamo sve bitno o Splitu. I ja sam bar 100 puta nekim svojim poznanicima, slučajnim turistima, nećaku ispričao priču o imenu i brnistri, najvećem broju olimpijaca po glavi stanovnika ili Grgurovom palcu i 10 godina sreće.

Evo, znam i to da su sfinge na Peristil došle iz Egipta (logično...), ali zašto, kad i kako - nemam pojma. I kako je Grgur uopće dopremljen poviše Zlatnih vrata. Trebao bi se zamisliti malo da se sjetim imena majstora Buvine, a o bogatoj židovskoj povijesti našeg grada znam stvarno malo...

Sreća imam koga pitati jer u Splitu imamo izvrsne turističke vodiče koji znaju svaku kalu, kamen, povijesnu i modernu začkoljicu koja čini naš grad još posebnijim nego što mislimo da je. U ovu subotu (25.3.) idem učiniti đir s dva ponajbolja splitska vodiča, to su Ivica Profaca i Leo Nikolić.

Uz sve prirodne i povijesne ljepote, nema boljih ambasadora i promotora destinacije od njegovih građana. Nije cool ne znati ni znati površno. Cool je volit svoj grad i na ovaj način.

Dođite sa mnom u obilazak. Nešto ćemo utvrditi, nešto naučiti, ali ćemo se još jednom svi zaljubiti u Split - poručio je Matijević.

Kako se prijaviti, saznajte na linku

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 12:37