StoryEditor
SplitNE STIŠAVA SE BURA

SDP-ov vijećnik će tužiti Puljka za klevetu: Žalosno je da jedan intelektualac poput njega tako laže u javnom prostoru. Grad je u blokadi zbog Ivoševićeve optužnice DORH-a da je nasilan prema ženama

Piše A.B.
4. travnja 2022. - 09:58

- Povod današnje konferencije za medije je tužba koju ću podignuti protiv gradonačelnika Ivice Puljka za kazneno djelo klevete izrečene u emisiji Nedjeljom u 2 u kojoj me optužuje da sam ga ja osobno ucjenjivao tražeći direktorsko mjesto u tvrtki "Stano-uprava".

Također ću podići i privatnu tužbu za naknadu štete čiji ću iznos darovati u humanitarne svrhe - najavio je Davor Matijević, gradski vijećnik SDP-a na početku današnje konferencije za medije.

Nastavio je objašnjavati kako ovo nije prvi put da gradonačelnik Ivica Puljak kleveće i da nema druge, nego zaštititi se pravnim putem.

- Političari moraju pokazivati ozbiljnost u kampanjama i preuzeti odgovornost za sve što javno izgovore. A s obzirom na to da nikada nasamo nisam razgovarao s gradonačelnikom, kao svjedoke planiram pozvati sve gradske vijećnike koji su bili dio ove programske suradnje jer na svim sastancima koje smo imali, nismo nikada razgovarali o kadroviranju - izjavio je SDP-ov gradski vijećnik.

Naglasio je dalje kako je njegova politička stranka bila kooperativan partner ovoj gradskoj vlasti, što, kako on kaže, dokazuje činjenica da su podržali 198 točaka od njih 200 na sjednicama Gradskog vijeća. O nadolazećoj poltičkoj kampanji za nove izbore je pak rekao, kako misli da će biti jako prljava s obzirom kako ju je, gradonačelnik u ostavci, krenuo provoditi.

- Smatram da nije frajerski od Puljka što izbjegava formate emisija poput "Otvoreno" ili "Poligraf" gdje šalje gospodina Igora Skoku, a on bira formate gdje mu nitko ne može kontrirati poput emisije "Nedjeljom u 2".

Istaknuo je kako je žalosno da jedan intelektualac poput Puljka tako laže u javnom prostoru.

- Ovim napadima na mene, ali i na druge vijećnike, Puljak želi staviti po strani ono zašto je grad Split stvarno u blokadi, a to je da je njegov zamjenik Bojan Ivošević netko tko ima optužnicu DORH-a zbog osnovane sumnje da je nasilan prema ženama, to je sukus cijele priče - smatra Matijević.

Tajnik splitskog SDP-a pojasnio je novinarima kako se zaposlio u gradskoj tvrtki "Stano-uprava".

-Točno je da sam se zaposlio bez natječaja. Došao sam na poziv tadašnjeg direktora iz sestrinske firme "Raiffeisen banke" jer je tada Stano-uprava trebala biti jedna od firmi koja će graditi stanove i baviti se prodajom nekretnina i došao sam na poziv.

Ono što moram naglasiti je da mi je iskreno žao što je došlo do toga. Da sam imao tada ovu pamet, radio bi ono što radi i Puljak, raspisivao bi fiktivne natječaje kao što on sada radi, pa bi pričao da sam najpošteniji kao što on to sada radi. Nemojte zaboraviti da nitko nema pravo uvida u dokumentaciju za njegove javne natječaje. Tražio sam uvid u dokumentaciju za natječaje od tri njegova direktora i dobio oprečne odgovore - pojasnio je SDP-ovac.

Novinari su ga priupitali i hoće li definitivno podnijeti ostavku u Gradskom vijeću na što je Matijević odgovorio  da hoće, no da inzistira na tome da gradonačelnikov zamjenik Antonio Kuzmanić također napusti svoju funkciju i da ostavku.

- No, nemojte se zamarati, tko kaže da će gradonačelnik uopće dati ostavku? - upitao se i dodao kako je ovaj gradonačelnikov potez ostavka s figom u džepu.

Prokomentirao je i dosadašnji rad zamjenika Bojana Ivoševića te ga usporedio s radom bivšeg gradonačelnika Andre Krstulovića Opare.

- Što se tiče Ivoševića, bio je dobar u segmentu uvođenja komunalnog reda, očistila se Hrvojeva ulica i Istočna obala, makle su se trafike. No, nemojmo se zavaravati, Andro Krstulović Opara pomeo je cijeli Žnjan u svojih pola godine mandata - komentirao je Ivoševićev mandat u ovih deset mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. kolovoz 2022 04:07