StoryEditorOCM
SplitLJUDI, POMOZITE!

Samohrana majka iz Splita i dijete s teškoćama u razvoju moraju na ulicu: ‘Moram se snaći kako god znam‘

Piše Božidar Lončar
4. svibnja 2023. - 17:49

Nakon što je u poznatoj Facebook grupi "Empatija Split objavljen post jedne članice kako je u hitnoj potrazi za najam stana u okolici Osnovne škole Mejaši od 1. lipnja, odlučili smo je kontaktirati.

Evo što nam je rekla u telefonskom razgovoru:

- Samohrana majka sam od 39 godina i trenutno živim s najmlađim sinom od 15 godina. Radim kao čistačica apartmana i to nam je jedini izvor prihoda. Zaposlena sam na ugovoru na određeno vrijeme od šest mjeseci, počela sam raditi od 1. travnja. Stariji sin ima 16 godina, ide u školu u Metkoviću i stanuje s mojim roditeljima.

Najstariji sin im ima 19 godina i on je dijete s poteškoćama u razvoju, ima malformacijski sindrom i nisu mu se kosti razvile u lubanji. On je trenutno u Dubrovniku u školi zato što je bio najbolji učenik.

Živimo na Lovrincu, najmlađi sin ide u osnovnu školu na Mejašima jer nam je najbliža. Od devetog mjeseca smo u najmu i rečeno nam je da do 1. lipnja moramo izaći iz stana. Dijete mi ide u školu do 23. lipnja pa se do kraja mjeseca moram snaći kako znam i umijem. 

Hitno mi je potreban stan i nadam se kako ću pronaći stan do 400 eura, koliko i sada plaćam. Jedna me gospođa uputila na čovjeka u Pazdigradu, no od toga trenutno - ništa - kazala nam je J.M.

Ako se bavite iznajmljivanjem stanova, poznajete nekog tko ima slobodan stan ili kuću ili znate da se negdje stan ili kuća iznajmljuje kontaktirajte J.M. na broj 099 333 6881.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:57