StoryEditorOCM
Spliturbana desnica

Sa splitske Rive zatražili lustraciju u Hrvatskoj

Piše PSD.
8. travnja 2014. - 13:33
Članovi udruge Urbana desnica, njih dvadesetak, razvilo je transparent duž 50 metara splitske Rive. „Olujom do Hrvatske, lustracijom do slobode“, moto je kojim žele ukazati na jedan od važnijih problema Lijepe naše.

Transparent je već bio na kninskoj tvrđavi, a mladi desničari žele njime napraviti pravu turneju, po baš svim Hrvatskim gradovima.

- Pozvali smo predstavnike svih političkih stranka, ali kao što vidite – nitko od njih nam se nije pridružio, požalio nam se tajnik Urbane desnice Zvonimir Pavlinović.

- Lustraciju su provele gotovo sve države Istočnoga bloka, a mi smo među Slovenbijom, Bosnom i Hercegovinom, Bijelorusijom, Rusijom i Moldavijom! Vrijeme je da se oslobodimo tereta prošlosti i da ju ostavimo povjesničarima, vrijeme je da se oslobodimo kriminalaca i zločinaca iz prijašnjeg režima koji nas drže za taoce, kazao nam je Marko Šarić, glasnogovornik Urbane desnice.

Splićane je transparent, 50 metara dug i dva metra širok, zainteresirao, baš kao i turiste koji su nam prilazili s pitanjem: Jeli ovo neka politička poruka? Više je životna, rekli bi.
.

MILENA BUDIMIR
FOTO: J. PRKIĆ / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2023 18:07