StoryEditorOCM
Splitapel prema gradu

Roditelji žele izjednačavanje statusa odmah, a ne u rujnu: Gdje ćemo upisati djecu ako privatni i vjerski vrtići budu primorani zatvoriti svoja vrata?

2. svibnja 2020. - 20:21
Grad Split je zbog pandemije donio odluku o financijskoj pomoći gradskim vrtićima. Roditelji čija djeca pohađaju privatne i vjerske vrtiće i dalje moraju plaćati punu cijenu, a vrtići ne rade!?Grad Split

Pandemija koronavirusa zatvorila je vrata vrtića, a zbog toga je gradonačelnik Andro Krstulović Opara donio i odluku o neplaćanju vrtića i produženog boravka od 19. ožujka pa sve do završetka izvanrednih okolnosti, kako bi se pomoglo građanima u ovoj situaciji.

Kada je odluka donesena, roditelji čija djeca pohađaju privatne vrtiće, nisu se imali čemu radovati. Unatoč tome što im mališani ne idu u vrtić, oni plaćaju 50 posto cijene, a cijena privatnih je višestruko veća od onih gradskih.

- U ovom razdoblju u kojem je zbog opasanosti od zaraze virusom COVID 19 zabranjen rad vrtića, pa tako i privatnih i vjerskih, Grad Split je donio odluku o pomaganju u financiranju isključivo gradskim vrtićima, a samim time i roditeljima koji imaju upisanu djecu u gradske vrtiće. Slijed...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:42