StoryEditor
SplitPOBUNA U LUČICI

Roditelji traže pomoć od gradonačelnika: Ne možemo više mučat i gledat šta se radi djeci na Zenti!; Usprkos barikadama, mali jedriličari ipak isplovili

30. listopada 2019. - 14:40

Ne stišavaju se reakcije nakon još jedne u nizu mučnih scena koja se događaju unutar lučice Zenta. U utorak ujutro članovi Jedriličarskog kluba Zenta javili su nam kako ih je dočekao ispilan ponton koji je već prethodno odnesen na kraj lučice i vraćen.

U cik zore, stiglo je i pauk vozilo koje je unutar prostora kluba spustilo veći kontejner zagradivši jedriličarima pristup moru. Prethodno su prijavljivali niz sabotaža od strane tajnika PŠD-a Vladu Bužančića koji ih želi iseliti iz lučice, poput isključenja struje, vode, skidanja katanca, vrata i sličnih 'sitnih' nepodopština.

 

 

Dok su jedriličari prijavili policiji najnoviji slučaj, čekajući da se konačno oglase nadležni i počnu rješavati ovu mučnu situaciju, oglasili su se i roditelji djece koja treniraju jedrenje u JK Zenta, ogorčeni što se uopće dopuštaju ovakve scene u lučici, a u kojima najviše ispaštaju upravo djeca.

- Kao žalosna majka i Splićanka ne mogu više mučat i gledat šta se radi djeci jedriličarima u PŠD Zenti koji je klub moga dide, oca, dice i unuka.

Pretpostavljam da ste o povijesti sukoba upoznati, ali sam sigurna da ne znate da im je ponovo ispilan ponton i prilaz moru blokiran ogromnim kontejnerom.

Sveopći kaos u lučici Zenta, mladim jedriličarima zapriječili ulazak u more: Sve je to po nalogu tajnika Vlade Bužančića koji nas pokušava na sve načine ugasiti i izbaciti; Prozvani tvrdi: Oni su ovdje ilegalno

Ovakav primjer nemoći pravde i zakona je prestrašan. Molim vas angažirajte se oko ovog problema! - poručuje profesorica Tanja Ukas splitskom gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari u otvorenoj poruci.

- Vrlo uznemireno i tužno vam javljam kako već mjesecima tajnik PŠD Zenta Vlado Bužančić sustavno maltretira djecu, mlade i perspektivne jedriličare i opstruira im treninge u JK Zenta. Godinama se neutemeljeno ponaša kao gazda ovog prostora grada Splita, na štetu budućnosti djece.

Zadnjih mjeseci, nakon niza nelegalnih radnji koje su direktno ugrožavale sigurnost i život djece, nasilno i grubo skinut je ponton i stavljen kontejner kako djeca ne bi mogla pristupiti moru. Napominjem da je pri tome ugrožena sigurnost djece.

Kao majka djeteta koje trenira i kao ogorčeni odgovorni građanin molim vas za prijem kako bismo pokušali riješiti ovaj problem za dobrobit našeg društva, kulture i sporta. Ako uništimo sport, ako ne osiguramo zdrav sportski život naše djece, gdje smo i tko smo? - stoji u dopisu Splićanke Anje Posavec Mati Omaziću, pročelniku za društvene djelatnosti Grada Splita.

Lučica nema koncesiju od 2014., a sve uplate vrše se ilegalno!

- Lučica nema koncesiju od 2014., a sve naplate se od tada vrše ilegalno. PŠD Zenta nema upravu ni predsjednika od 2012. godine, te bi prema Zakonu o sportu i Zakonu o udrugama trebalo biti likvidirano.

Iako sportska luka, veliki broj privezanih brodova je za komercijalnu djelatnost što je direktno kršenje zakona - neke su od činjenica na koje upozorava Mirko Ukas, član Izvršnog odbora JK Zenta.

- Sramota za sve institucije kojima se opetovano obraćamo i molimo ih da samo rade svoj posao. Sramota za Grad Split koji na probleme u svojoj najvećoj lučici samo odmahuje rukom. U cijeloj priči najviše opet pate najslabiji, a to su djeca kojima su odgođeni treninzi do danjega na području Zente - kaže Ukas.

Prema posljednjim informacijama sa Zente, usprkos barikadama, mali jedriličari danas su ipak isplovili.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2021 21:47