StoryEditor
SplitMOJA ISTINA

Ravnatelj: Zaninović poziva na linč, a u školu nije ni privirio

Piše PSD.
3. veljače 2015. - 09:15
Ravnatelj OŠ “Pojišan” Boris Poljak, koji se proteklih dana našao na meti dijela stanovnika Bačvica, predvođenih Tomislavom Zaninovićem, kotarskim čelnikom, zbog navodno spornog iznajmljivanja školskih igrališta privatnom partneru, za “Slobodnu” je ponudio svoje viđenje i kronologiju cijele situacije.

Ravnatelj tvrdi da je OŠ “Pojišan” još 2006. krenula u provedbu javnog natječaja za izbor partnera koji bi uredio sportske terene i s kojim bi se sklopio ugovor o materijalno-tehničkoj i sportsko-edukativnoj suradnji na temelju suglasnosti Grada od ožujka 2006. godine, odluke Vijeća roditelja od 21. lipnja i odluke Školskog odbora od 26. lipnja iste godine.

– Članovi Školskog odbora su 9. listopada 2006. izabrali ponudu kluba “Pomak” koja je bila najpovoljnija. Uz njihovu suglasnost, izabran je model javno-privatnog partnerstva. Osim redovitih izvješća, taj je ugovor bio predmet inspekcijskog nadzora u siječnju 2009., kada je potvrđeno da nema propusta i da je sve skladu sa zakonom – naglašava Poljak.

Također navodi kako se u policiji lako može provjeriti koliko je škola imala problema s devastacijama igrališta prije nego što su sportski tereni bili ograđeni.

U vlasništvu škole


– Pri sklapanju ugovora vodili smo računa da to bude na najmanji mogući rok, dakle na 15 godina, a nakon isteka ugovora sve što je napravljeno ostat će u vlasništvu škole. Naš partner nije sve napravio iz čistog altruizma, nego je u tome, naravno, vidio i nekakav interes. U ovom slučaju to je pravo korištenja uređenih terena ispred škole od 17.30 do 20.30, i to za potrebe nogometnog kluba u koji je učlanjeno više od 80 posto djece naše škole – ističe Poljak i dodaje:

– Poznato je da srijedom navečer poslije 20.30, nedjeljom kroz jutro i navečer besplatne termine koriste rekreativci i mladež s Bačvica. Ostali slobodni večernji termini, kao i oni tijekom vikenda, na raspolaganju su svim zainteresiranima u kotaru koji se obrate u školu, s tim da se tereni zaključavaju zimi iza 22 sata, odnosno ljeti nakon 23 sata. Ključevi su nuđeni Kotaru, ali nisu ih htjeli uzeti. Štoviše, Tomislav Zaninović u ovih gotovo šest godina koliko vodi Bačvice nikada nije našao za shodno razgovarati o potrebama i eventualnoj suradnji sa školom.

Prema ravnateljevim riječima, kvartovski čelnik “u pamfletima i na internetskim stranicama Kotara poziva na nepoštivanje ugovora, ali i na linč ulice”.

– Zar je to demokratski postupak odlučivanja?! Na kraju, po čemu bi to njegova briga i ljubav prema djeci bila veća od nas koji tu djecu svakodnevno učimo i odgajamo?! Tvrdim, a to su zaključile i sve druge mjerodavne instancije, da smo dugoročno učinili ono što je za djecu najbolje, a javnost neka prosudi. Kao dugogodišnji prosvjetni djelatnik kojemu je odgoj i obrazovanje djece na prvom mjestu, ne želim da se neistine lome preko leđa škole i mene, a Zaninovića pozivam da, umjesto neosnovanog blaćenja, pristupi konstruktivnoj suradnji sa školom, u suprotnom bit ću prisiljen na traženje pravne zaštite – zaključuje ravnatelj Poljak.

tanja gattin zebić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2022 22:11