StoryEditor
SplitREORGANIZACIJA

Ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović: Nakon preseljenja čitavih odjela, sada imamo 164 kreveta za COVID bolesnike. Spremni smo i za sezonu gripe

Piše Ivica Marković
3. rujna 2020. - 15:12
Ravnatelj splitske bolnice Julije MeštrovićJakov Prkić/Cropix

U ovim postojećim okolnostima, morali smo dijelom reorganizirati rad KBC-a Split, kako bi na taj način mogli zbrinuti sve bolesnike inficirane COVID - 19 virusom i kako bi o njima mogli skrbiti na najbolji mogući način, ali da u isto vrijeme osiguramo optimalnu skrb i svim ostalim bolesnicima, o kojima moramo brinuti, skrbiti i koje moramo liječiti. Sve što radimo, radimo planski u etapama i sve je dogovoreno, istaknuo je u izjavi za medije prof. dr. sc. Julije Meštrović, ravnatelj KBC-a Split.

Kao što je Slobodna već pisala, bolesnici s plućnog odjela Firula premješteni su na urologiju na Križinama, a urološki bolesnici na ortopediju na Križinama, dok je ortopedija preselila sa Križina na Firule, u prostore bivše Klinike za ginekologiju, koji su ionako priređeni u budućnosti za ortopediju i traumatologiju.

- Na ovaj način dobili smo dodatnih 60 kreveta za liječenje COVID pacijenata, kojih u ovom trenutku imamo 81 na bolničkom liječenju i pet na respiratoru. Ujedno, pripremiti ćemo se i za sezonu gripe, koju očekujemo. Do kraja godine, imati ćemo u KBC-u Split velika ulaganja i velike infrastrukturne projekte, rekao je dr. Meštrović.

Ravnatelj bolnice istaknuo je da KBC Split sada ima 164 kreveta za COVID bolesnike, a ukoliko bude postojala potreba, zlu ne trebalo postoji mogućnost i montaže poljske vojne bolnice.
Jučer su ispred Križina, na parkiralištu postavljeni i šatori MORH-a, koji će služiti za opservaciju.

Na kraju je ravnatelj Meštrović zahvalio svim medicinskim i nemedicinskim djelatnicima KBC-a Split na njihovom trudu i radu, a posebno je istaknuo da "osoblje teško, ali uspješno sve izdržava"

- Imamo posebne posade za liječenje COVID pacijenata i na raspolaganju barem 40 respiratora, ukoliko to pacijentima zaraženim COVID-om bude potrebno, zaključio je prof. dr. sc. Meštrović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

14. listopad 2020 10:00