StoryEditorOCM
SplitKLJUČNI OBJEKT

Raspada se ruševna zgrada u Lukačićevoj, Grad traži firmu za izradu dokumentacije za njezinu hitnu sanaciju! Njezinom obnovom povezao bi se cijeli istočni bedem Palače u cjelinu

Piše Sandi Vidulić
8. studenog 2021. - 11:48
Grad je na svojim stranicama raspisao poziv za izradu tehničke dokumentacije hitne sanacije zgrade u Lukačićevoj 3Joško Šupić/Cropix

Dio Palače u jugoistočnom kvadrantu, kako ga konzervatori zovu, u lošem je stanju, a osobito nekoliko kuća uz istočni bedem.

U materijalima sa zadnje sjednice Gradskog vijeća nalazi se i odgovor pročelnika Službe za gospodarenje gradskom imovinom Ivana Leke gradskoj vijećnici CentRA Aniti Birimiši.

Premda nije odgovorio na njezino upozorenje da je privatnik neovlašteno ogradio prostor koji je u posjedu Grada, a nalazi se u blizini katedrale, Leko navodi kako je utvrđeno da neki vlasnici nekretnina u tom dijelu Palače ne postupaju sukladno odredbama Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara.

Kao primjere zgrada u ruševnom stanju spominje južno krilo zgrade u Bulićevoj 2, čiji je volat zatvoren za prolaz, zgradu u Lukačićevoj 2 i susjednu u Lukačićevoj 3.

...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 23:06