StoryEditorOCM
SplitSNAĐI SE, DRUŽE

Radovi na Bačvicama stvorili prometni kaos, nema parkinga ni za lijek. Neki su se, međutim, odlučili praviti blesavi

Piše Mia Uzinić
18. veljače 2024. - 13:40

Na splitskim Bačvicama nedavno su počeli radovi da bi se poboljšala vodo-komunalna infrastruktura aglomeracije Split-Solin. U pitanju su radovi na spoju sustava odvodnje južnog sliva Grada Splita na UPOV Stupe i dogradnja podmorskog ispusta Stobreč.

image

Završetak Hektorovićeve ulice

Snimio čitatelj/

Građanima je ostavljena obavijest da pomaknu svoje automobile, jednostavno rečeno - da se za parking snađu kako znaju. Svaki stanovnik Bačvica svjestan je koliko je teško pronaći parking u tom kvartu, a tu situaciju dodatno otežava blizina KBC-a Firule pa je tako završetak Hektorovićeve ulice uvijek prekrcan nepropisno parkiranim autima. 

Ista stvar je i s početkom Hektorovićeve o čemu svjedoči stanarka zgrade u tom dijelu ulice.

image

Radovi u tijeku

Snimio čitatelj/

- Vozači parkiraju na obje strane ulice pa ostala auta jedva prolaze, a stanari nemaju gdje parkirati svoja auta. Svi se žele doći prošetati na Bačvice kad je lijepo vrijeme, a nitko ne želi platiti parking poviše "Tropica" pa rade prekršaje u mojoj ulici - kaže.

U gradu u kojem u kojem ima više od 78.000 registriranih vozila na 25.000 legalnih parking mjesta, građevinski radovi dodatno otežavaju situaciju. 

image

Obavijest građanima

Snimio čitatelj/

- Zbog radova od dana 15. veljače promet u ulici će biti otežan te vas molimo da "izvezete" vaše automobile - stoji u obavijesti stanovnicima Bačvica. 

image

Parkirana auta na gradilištu

Snimio čitatelj/

Čini se da su oni ovu obavijest odlučili zanemariti i gradilište, ipak, pretvoriti u parkiralište. Naša čitateljica fotografirala je parkirane automobile unatoč oznakama da je promet dozvoljen samo za vozila gradilišta. 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 09:59