StoryEditor
Spliteter pun zdravlja

Radio ‘Sunce’ - krenula prva radiopostaja iz bolnice

Piše PSD.
23. ožujka 2010. - 11:46
Splitska bolnica je po mnogočemu jedinstvena u Hrvatskoj, pa tako i po prvoj radiostanici koja je otvorena pod njezinim okriljem. Naime, od jučer je s Odjela onkologije splitskog KBC-a emitiranje radioprograma počela radiopostaja “Sunce”.

Svi koji žele čuti program nove radiopostaje trebaju na svojim radijskim prijamnicima strelicu na skali postaviti na 92.9 MHZ.

Utemeljitelj i nakladnik najnovije postaje “Sunce” je Županijska liga za borbu protiv raka iz Splita, a glavni urednik je poznati radijski voditelj Ivica Ursić.

Bez reklama

Zanimljivo je da je “Sunce” neprofitabilna radiopostaja na kojoj neće biti reklama, a financirat će se donacijama i novcem koje dodjeljuju tvrtke i institucije za ovakve projekte.

- Ideja o osnivanju radiopostaje je nastala tijekom gradnje “Centra o ljubavi”, odnosno tijekom obnove i nadogradnje stare zgrade Onkologije. Svojim radioprogramom želimo dizati razinu informiranosti i obrazovanosti ljudi o čuvanju njihova zdravlja. Naravno, nećemo nikoga liječiti preko radiovalova, nego ćemo svojim radom poticati ljude da sačuvaju svoje zdravlje – kazuje Ivica Ursić.

Na “Suncu” će raditi minimalni broj profesionalaca, a svi ostali će biti volonteri ili suradnici.

- Radioprogram ćemo emitirati 24 sata dnevno. Dobili smo koncesiju da se možemo čuti od Trogira do Tučepa. Međutim, ovo prvo vrijeme moći ćemo se čuti od Trogira do Šestanovca.

Čitav projekt je koštao oko 500 tisuća kuna, a novac je prvenstveno dobiven donacijama. Što se tiče programa, u njemu će sudjelovati zdravstveni stručnjaci raznih profila (psiholozi, nutricionisti, pedijatri...) koji će našim slušateljima davati stručne savjete u vezi sa zdravljem. Imat ćemo i specijalizirane emisije koje će biti najavljene nekoliko dana prije emitiranja, te će slušatelji našeg programa sva pitanja moći postavljati preko telefona ili e-maila.

Volonteri

- Vijesti nećemo imati u standardnom obliku, naime nećemo ih objavljivati svakih pola sata ili sat, nego onog trenutka kada vijest bude konačna, ići će u eter – kazuje Ursić.

Kako doznajemo od Ursića, u planu je izdrada i večernjeg programa, koji će biti namijenjen svima, od umirovljenika do talentiranih učenika i volontera.

ivica marković

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2022 22:33