StoryEditorOCM
Splitobračuni idu dalje

Puljkov vijećnik uzvraća Maji Đerek koju naziva ‘bivšom‘: Tražila je od mene da Ivoševića dovedem u sukob interesa

Piše split sd
16. kolovoza 2023. - 11:39

Nakon što je Maja Đerek prozvala Centrovog vijećnika Igora Skoku da odbija sazvati sastanak s gradonačelnikom Ivicom Puljkom i njegovim zamjenicima jer je "top sezona", rođeni Sarajlija joj je sada odgovorio na ove prozivke.

U novoj Facebook objavi Skoko proziva, kako je naziva "bivšu pročelnicu" (iako je samo suspendirana, ne i službeno uklonjena s pozicije) Đerek da se kao službenica željela baviti politkom, tvrdi da je ona na njegovu primjedbu o "top sezoni" odgovorila sa "pa nije hitno" te sugerira kako dotična izmišlja da je Bojan Ivošević mobbingira. Isto tako, navodi kako je tražila od njega da dogradonačelnika dovede u sukob interesa.

Također, Skoro iskazuje određene frustracije što je odabrao radno okruženje u privatnom sektoru, zahtijevajući da država iskaže veće prijateljstvo prema poduzetnicima tj. dozvoli im više slobode za konzumiranje neoliberalnih politika za koje se Centar zalaže.

Objavu naslovljenu prenosimo u cijelosti.

Bivša pročelnica gđa Maja Đerek, je objavila dvije poruke iz našeg dopisivanja prema kojima bi se, valjda, kolege i ja koji radimo u privatnom sektoru, konkretno turizmu, trebali toga sramiti. Ali, hajmo korak po korak.

Nemojmo zaboraviti da je gđa. Maja Đerek dobila priliku karijere, da pokaže Splitu i cijeloj Hrvatskoj kako se uvodi red u gradsku imovinu. Njen pokušaj završava objavom dijela privatnog dopisivanja u kojem nema ništa sporno i koje je potpuno nebitno u odnosu na cilj kojeg smo zajedno imali.

image
Tom Dubravec/ Cropix/Cropix

1) Prvo riješimo “slona u sobi”. Do sada je bivša pročelnica tvrdila kako se nije bavila politikom. Pa ako ideja sazivanja vijećnika Centra od strane gradske službenice nije politika, onda ja zaista ne znam što bi politika bila… Hvala bivšoj pročelnici što je napokon ispred cjelokupne javnosti potvrdila svojom porukom da se htjela baviti gradskom politikom.

Da, moja je greška što to nisam napisao. Ali zbog prijateljskog odnosa s bivšom pročelnicom (ne samo mog, već i naših vijećnika), smatrao sam da nema smisla te stvari objašnjavati, već iskreno reći kako stvari stoje.

2) A stvari stoje ovako - za razliku od većine stranaka, velika većina naših vijećnika radi u, vjerovali ili ne, privatnom sektoru. I da, za nas koji radimo u turizmu, top je sezona. I radimo non-stop, po cijele dane. Ne žalimo se, to smo odabrali unatoč potpuno neprijateljskom okruženju za privatni sektor, ali pokušati nas diskreditirati jer RADIMO je van svake pameti i pristojnosti.

Btw. citat iz naslova je odgovor bivše pročelnice na moju poruku. Morati ćete mi vjerovati na riječ jer mi odgoj ne dopušta da objavljujem privatno dopisivanje. Imali smo to u zadnjoj kampanji, i zna se tko se služio time.

image
facebook screenshot

3) A sada jedan (ne)bitan detalj. Bivša pročelnica je lažno optužila Bojana Ivoševića da je sudjelovao u radnoj grupi kada se mijenjao Pravilnik o stanovima - insinuirajući da je pogodovao ocu. A što je prijedlog bivše pročelnice? Da ja, tog istog Bojana Ivoševića, pozovem na sastanak na kojem bi se raspravljalo o kadrovskim stanovima. Bivša pročelnica je tražila od mene da dogradonačelnika dovedem u sukob interesa. Je li ovo bavljenje politikom ili ovakve stvari spadaju pod opis posla gradskih službenika?

Btw. zašto bi na sastanak uopće pozivali osobu koja vas navodno mobbingira?

Za kraj dopustite mi par riječi o socijalnoj (ne)osjetljivosti. Svaki od naših vijećnika radi na tome da ovaj grad bude ljepše i ugodnije mjesto za život. Svi to rade iz osobnog uvjerenja, volonterski. I svi smo ponosni što smo dio administracije koja je, između ostaloga: prva dodijelila socijalne stanove potrebitima nakon 13 godina; postavila najviše zvučnih senzora i studiozno to nastavlja raditi; ispravila nepravdu u financiranju Sportskog saveza gluhih; riješili smo problem Vukovarske 81 - hotela za samce; pokrenuli s mrtve točke rješavanje problema Centra za autizam i Škverske ambulante; upisali svu djecu u vrtić itd. Može se uvijek više i bolje, ali s ponosom mogu reći da od naše administracije u Splitu po pitanju socijalnih problema niti jedna administracija nije napravila više. A tek smo na pola mandata!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:36