StoryEditor
Splitcentar

Puljak traži da se Žnjanom bavi nova vlast: Sve se zakompliciralo, gradska tvrtka je potkapacitirana za koncesiju, ovo ne smije ostati pustopoljina

Piše PSD
10. ožujka 2021. - 13:16

Kandidat Centra za splitskog gradonačelnika Ivica Puljak je uoči sastanka predstavnika klubova splitskih gradskih vijećnika s Tomislavom Burazinom pozvao da se rješavanje ovog problema prepusti novim vlastima u Gradu i Županiji, odnosno odgodi za vrijeme nakon lokalnih izbora.

- Projekt cjelokupnog uređenja žnjanskog platoa sada je loše postavljen. Gradska tvrtka je potkapacitirana za preuzimanje koncesije, u projektu su moguće uštede, kako bi se mogao prije realizirati, dok je cijela procedura puna rupa i opasnih zamki zbog kojih se realizacija može otezati unedogled. Ako se ovako nastavi, Žnjan će vjerojatno još godinama ostati ovakva pustopoljina, a to ne smijemo dozvoliti - poručio je Puljak.

image
Ivica Puljak
 
Nikola Vilić/Cropix

Projekt uređenja Žnjana se zakomplicirao, tvrdi Puljak, i prijeti da se pretvori u još jedan propali projekt.

- U tijeku je natječaj za davanje koncesije za jedan dio žnjanskog platoa, kako bi se realizirao projekt uređenja tog vrijednog gradskog prostora, na dobrobit svih građana grada Splita. Nažalost, cijeli projekt se jako zakomplicirao i prijeti da se pretvori u još jedan propali projekt, kojih u Splitu, nažalost, ima previše. To nikako ne smijemo dopustiti s projektom uređenja žnjanskog platoa - kaže. Apelira na sve aktere da rješavanje ovog problema prepuste novim vlastima u gradu i županiji, nakon nadolazećih lokalnih izbora.

- Ovo je veliki problem kojeg treba sagledati ozbiljno i odgovorno, i to izvan predizbornih prepucavanja, kako bi se pronašlo rješenje koje će omogućiti realizaciju cijelog projekta - rekao je Puljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. srpanj 2021 07:53