StoryEditorOCM
Splitženevski transkripti

Puljak se opravdavao ‘dušebrižnicima‘ zbog izleta u Ženevu, nisu svi imali razumijevanja: Zar nemate pametnijeg posla?

Piše split sd
26. travnja 2023. - 19:35

Gradonačelnik Ivica Puljak je, u pratnji dogradonačelnika Antonija Kuzmanića, početkom radnog tjedna pohodio nastup juniora Hajduka u švicarskoj Ženevi. Drugi dogradonačlnik, Bojan Ivošević, je na istu destinaciju putovao odvojeno, navijačkim kombijem.

"Krenuli smo na put u Ženevu, podržat naše bile tiće. Bojan je već na pola puta. Vjerujem da se vraćamo kao prvaci Europe. P.S. Troškove puta snosimo sami", napisao je gradonačelnik, pozirajući teško naoružan hajdučkim navijačkim obilježljima, dok je pokraj njega stajao dogradonačelnik Kuzmanić.

Ispod slike gradonačelnika i dogradonačelnika su pak stajali neki komentari Splićanki i Splićana.

- Radunica puna štakora i miševa, na mailove nitko ne odgovara, a dolazi sezona... Hvala na svemu, HŽV!

- Kako slatko!!!

- Hoće li ti odbiti od plaće što nećeš u ponediljak raditi?

"I na putu u Ženevu radna atmosfera. Antonio i ja dogovaramo s gradskim službama, između ostalog, i detalje dočeka bilih tića na Rivi", izvijestio je ubrzo gradonačelnik. Dakle, u tom trenutku su građani Splita mogli biti sigurni da - osim što Puljak i Kuzmanić samo snose troškove za privatne izlete - također rade radnim danom. 

Ali, prije dočeka bilih tića, gradske oce su dočekali još neki Facebook komentari.

- Dogovorite rađe više plaće tetama u vrticima, obnovu aparata i uređaja splitske ginekologije i onkologije, povećanje mirovina... Bolje da to dogovarate... Ako se ima za dočeke, onda se mora imati i za ove stvari!

- Zar Puljak nema pametnijeg posla od tog sr***a?

- Dogovorite molim Vas i redovito održavanje rampi i liftova za osobe s invaliditetom.

- Očistite poljanu Tina Ujevića od grafita konačno i počnite ološ koji šara kažnjavati, čemu puste kamere po gradu?

- Kada će detalji o sveukupnu otrovu u sjevernoj luci? 

- Što je sa sezonom i plažama za osobe i djecu s invaliditetom?

- Emocije su me svladale...

Pala je i slika s utakmice.

A nakon što su se gradonačelnik i dogradonačelnik opravdali snošenjem troškova i radom u ponedjeljak, stigla je i poruka za one koji su tražili opravdanja.

"Za dežurne dušobrižnike, koji sada problematiziraju naš odlazak u Ženevu na finale juniorske lige prvaka, o svom trošku, pa se pitaju kako smo to izbivali iz Banovine na jedan dan i nismo sudjelovali na sastancima, samo da ih obavijestim da smo se zamjenik Kuzmanić i ja vratili jutros u 9:30, nakon cjelonoćne vožnje na smjene, da bismo već sada bili na poslu. Evo i dokaz: pogled s prozora Banovine.

...

Znam i poštujem kritike i kontrolu vlasti, ali sve ima svoje granice. Problematizirati činjenicu da nismo bili na sastancima, koje su službe zajedno s nama pripremile, a odradile samostalno, kvalitetno i profesionalno, je stvarno malo čudno. Mi smo ponosni što smo uspjeli organizirati naše stručne službe da veliki dio poslova obavljaju potpuno samostalno", napisao je gradonačelnik, za dogradonačelnika i sebe.

Doprinos opravdanjima je dao i drugi dogradonačelnik Ivošević. 

"Neki očito nisu čuli za digitalizaciju... Službe na mailu, dokumenti parafirani i proslijeđeni na potpis. Pozdrav iz kombija", pozdravio je iz kombija jedan od zamjenika gradonačelnika Splita. 

Ipak, nisu svi pozdravili odašiljanje tročlanog izlanstva u Alpe.

- U kandidaturu na sljedećim izborima pod hobije obavezno stavite putovanje svijetom (još ako su putovanja službena, tim bolje).

- Nega, na Manušu izgleda niče neki malo gabaritniji objekt, mora je bit privatni investitor s objektom od pet nadzemnih etaža. Je, doli će bit garaže. Zna li se bar okvirna cijena za nas, hoće li pretplate bit kao i na Mertojaku ili Pujankama? Nije moga Split parking izgradit garažu, ka šta je Šibenik izgradija svoju, bez privatnika?

Svakako, dio građana je pružio i podršku ovakvim putešestvijama.

- Ni pčele nisu zavezane za košnicu nego slobodno lete gdje ih volja i donose med od svakud...

- Dajte gradonačelniće... Vi ste javna osoba i kao takva morate biti spremni na svaki oblik kritike i morate se znati nositi sa time. Nemojte se pogubiti na radost svojih protivnika. Procijenite što je bitno od nebitnog. To je umijeće. Konačno i svaka kritika po definiciji nije nešto loše ako ste iz nje u stanju izvuci nešto dobro. Egotrip je za gubitnike. Manite se kiča i populizma. Budite naučnik, kad već to jeste.

- Profesore, to oni hoće reći da ste Vi nezamjenjivi.

- Ni se rodi ku čoviku ugodi, a i ne vajo svakemu vitru jidra otvarat.

I neka projdu sve obilance, svi lipi gušti i sve užance... I neka nima ni sna, ni smija, uz tebe uvik znan ča bi tija. A vitar puše...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:06