StoryEditorOCM
SplitDRITO IZ CENTRA

Puljak puca visoko! Želi u parlament, ali i dalje šefovati u Splitu. Zove na prosvjed, evo što kaže o Turudiću

Piše Petra Klarić
11. veljače 2024. - 12:41

Gradonačelnik Ivica Puljak u ime stranke Centar pozvao je u nedjelju sve građane Splita da u subotu, 17. veljače u 11 sati, odu u Zagreb na prosvjed na Markovu trgu. Stranka Centar će, kazao je Puljak, svim zainteresiranim građanima osigurati besplatan prijevoz do Zagreba. 

- Tema današnje pressice je poziv građanima Splita da dođu u subotu na prosvjed na Markov trg. No, ono što mi isto tako želimo kazati su građani Hrvatske izgubili nadu da naša politika i društvo mogu biti drugačiji, a mi smo u Splitu pokazali koji je dobar put da Hrvatska jednog dana bude drugačija nego što je danas. Naša borba protiv korupcije, klijentelizma i nereda ima dobre rezultate – kazao je Puljak. 

No priznao je splitski poteštat i znatno više ambicije.

Otkrio je da će se na sljedećim lokalnim izborima ponovno kandidirati za poziciju gradonačelnika Grada Splita, a bit će i na listi na parlamentarnim izborima. 

- Da, bit ću i na listi za Parlament, to je iskaz podrške koji će pokazati da Hrvatska može izgledati drugačije, kao što je to slučaj u Splitu – kazao je i zaključio da ničiji ego tome neće stati na put jer Hrvatska mora biti važnija od svih nas. 

image

Konferencija za medije stranke Centar povodom prosvjeda 17. veljače u Zagrebu.

Joško Šupić/Cropix

Novinari su ga pitali koliko prosvjed ima smisla sada, kada je Ivan Turudić već postavljen na čelo Državnog odvjetništva.  

- Prosvjed je jedna institucija demokracije koja ukazuje na to da građani nisu zadovoljni određenim dijelovima politike, u ovom konkretnom slučaju to je da HDZ želi i dalje razvijati državu straha promjenom Kaznenog zakona i izborom čovjeka koji je povezan s kriminalnim miljeom na poziciju glavnog državnog odvjetnika – objasnio je.  

Ovaj prosvjed organiziraju stranke ljevice i centra, a Puljak je otkrio da se u istim političkim krugovima razgovara i o koaliciji. Kaže da su spremni na suradnju s višim ciljem, a to je da s vlasti skinu HDZ. Novinare je zanimalo ima li za takvo što do izbora još dovoljno vremena. 

- Mislim da uvijek postoji dovoljno vremena da se pokaže volja da se ujedinimo i srušimo HDZ. Mi već dugo vremena razgovaramo s različitim političkim opcijama, osnovni uvjet s naše strane je to da se ide protiv HDZ-a i da ne postoji mogućnost ikakve suradnje s njima nakon izbora.

Upravo to je jedan od osnovnih temelja ovog prosvjeda u subotu. Željeli bismo da dođe u ujedinjenja i da u široj koaliciji stranaka sutra izađemo na izbore i pokažemo da možemo srušiti HDZ – rekao je Puljak i dodao da je bitno da te stranke dijele osnovne vrijednosti i političke ciljeve. 

image

Konferencija za medije stranke Centar povodom prosvjeda 17. veljače u Zagrebu.
 

Joško Šupić/Cropix

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:50