StoryEditorOCM
SplitU SUBOTU

Puljak poziva na prosvjede u pet gradova zbog odluke Ustavnog suda: ‘A HDZ-ovci u skladu s Ustavom mogu krasti...‘

Piše Petra Klarić
18. ožujka 2024. - 17:45

Ustavni sud danas je zaključio da predsjednik Zoran Milanović ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne političke stranke dok obavlja predsjedničku dužnost. Na cijelu situaciju reagirao je i splitski gradonačelnik Ivica Puljak, koji kaže da je ova odluka katastrofalna i politički instruirana. 

- Nakon desetljeća hladovine mi smo saznali da uopće postoji Ustavni sud i to sada kada se počeo uplitati u volju birača i pravo građana Hrvatske da biraju i da budu birani. Nije im smetalo što se desetljećima Hrvatska pljačkala, nije im smetalo što je za državnog odvjetnika izabran čovjek koji ima veze s kriminalnim miljeom, nije im smetalo kada su se održavali izbori prema protuustavnim izbornim jedinicama, a smeta im sada netko tko se kandidira za izbore - kazao je Puljak na konferenciji za medije. 

Požalio se i da koalicija na čelu sa SDP-om sada ne smije ni reći tko im je premijerski kandidat. Sve će to, tvrdi, trajati još mjesec dana, a onda će Hrvatska konačno prodisati. Na novinarski upit o rješenju ovog pravnog problema, Puljak je odgovorio da je jedino rješenje da građani za mjesec dana izađu na izbore i smjene HDZ. Kaže da će odluku Ustavnog suda poštivati i da tijekom kampanje neće govoriti tko je njihov premijerski kandidat. 

Naglasio je i da podržava odluku da predsjednik ne da ostavku jer HDZ-u ne treba dati ni pedalj vlasti

- Hrvatska danas nije slobodna zemlja, HDZ je okupirao sve institucije. Ovo je zemlja u kojoj je Ustavni sud sve to šutke podržao, a sada odjednom postoje da nam kažu kako se volja birača može ukinuti ili suspendirati - rekao je. 

Zaključno je kazao da bi ovo moglo samo dodatno potaknuti glasače da izađu na birališta. O potencijalnim budućim pothvatima i angažmanima nije htio previše otkrivati, ali kaže da svakako ostaje na poziciji splitskog gradonačelnik.  

- HDZ-ovci u skladu s Ustavom mogu krasti, a mi ne smijemo reći tko je naš kandidat za premijera. Volja birača će biti

na strani pravde i trebamo se strpiti još mjesec dana da se riješimo ove klike i da hrvatska napokon prodiše. 17. travnja biramo: Ili HDZ ili Hrvatska! Vrijeme je za Hrvatsku. Pozivam vas da se ovu subotu, 23. ožujka, odazovete prosvjedima u pet

hrvatskih gradova: Splitu, Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Varaždinu - poručio je  Puljak u pisanoj izjavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:47