StoryEditorOCM
SplitPUCA VEZA?

Puljak optužio SDP da šuruju s HDZ-om, Matijević mu odgovorio: ‘Ne može od nas tražiti da šutimo i dižemo ruke!‘

Piše A. F.
24. ožujka 2023. - 17:29

Stanovnici Spinuta od jučer slave jer preskontejneri ne dolaze u njihov kvart. Podsjetimo, na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća poništena je odluka o postavljanju pres kontejnera u Spinutu na čestici koja spada u sportsko - rekreacijsku zonu.

- Ovo jučer je bila neodgovorna odluka političara oporbe zajedno sa SDP-om koji se pretvara u partnera HDZ-a u Gradu Splitu. To je njihova neodgovorna politika koja ne nudi konstruktivna rješenja - rekao je danas gradonačelnik Ivica Puljak

Istaknuo je da se neka rješenja koja se donesu ne mogu se uvijek svidjeti svima te je apelirao na građane da zajedno traže optimalna rješenja. 

Na upit novinarke Radio Dalmacije znači li to da u pitanje dolazi projektna suradnja sa SDP-om, Puljak je kazao: 

- Na nekim temama koje smo jučer imali na Gradskom vijeću oni su pokazali da nisu bili dovoljno konstruktivni. Više su tražili probleme nego rješenja, a mislim da to nije dobro za grad. Mi kao političari smo tu da tražimo rješenja problema - rekao je. 

Na direktan upit ako se ovako nastavi hoće li reći zbogom suradnji, Puljak je samo kazao da način koji oni predlažu da se problemi ne rješavaju te da to nije dobro za grad. 

Za komentar smo zvali i SDP-ovog gradskog vijećnika Davora Matijevića

- Nažalost sam već navikao na ovakvu retoriku i nepoštivanje od strane gradonačelnika čim se ne složimo bespogovorno s njim. Svaku, ali svaku dobru stvar smo podržali pa i neke koje su nam bile rubne, ali nisu protivne našim vrijednostima.

Nismo bili protiv niti jednog kadrovskog rješenja, iako smo imali svašta za reći jer držimo da je to njegova odgovornost kao izvršne vlasti.

Ne može od nas kao izabranih vijećnika tražiti da šutimo i dižemo ruke bez obzira na to što je tema kao što to rade njegovi vijećnici iz Centra. Spasili smo ga par puta od velikih pogrešaka. Nema na čemu gradonačelniče. I drugi put - rekao je Matijević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2023 09:47