StoryEditorOCM
SplitSVEČANA SJEDNICA

Puljak zabranio da izaslanici premijera i predsjednika Sabora drže govore? HDZ-u to nije dobro sjelo, evo što kažu

Piše Božidar Lončar
6. svibnja 2023. - 15:50

Svečana sjednica Gradskog vijeća koja se danas održala u Hrvatskom narodnom kazalištu i dodjela nagrada Grada Splita prošla je bez inače uobičajenog protokola.

Naime, izaslanici predsjednika Vlade i predsjednika Sabora - Blaženko Boban i Andro Krstulović Opara nisu bili u prilici obratiti se nazočnima, jer nisu dobili priliku da na sjednici održe govore, što je poprilično neuobičajen manevar trenutne ekipe na vlasti u Banovini koji godinama nije zabilježen.

Znakovito je da su oba izaslanika HDZ-ovci, pa ovakva odluka vladajućih i nije za čuditi se s obzirom da je općepoznata netrpeljivost Puljkove ekipe prema ovoj stranci.

Pitali smo Krstulovića Oparu je li trebao danas držati govor kao izaslanik Gordana Jandrokovića na što nam je on rekao da to trebamo pitati - gradonačelnika Ivicu Puljka.

image
Ante Čizmić/Cropix

- Vidjeli ste da ni izaslanik Vlade ni izaslanik Sabora nisu bili predviđeni za govore što smatram neuobičajenim i lošom praksom. Gradonačelnik je donio takvu odluku, njega pitajte zašto - kazao nam je Krstulović Opara.

image
Božo Radić/Cropix

Na pitanje kakva je bila praksa kad je on bio gradonačelnik, kazao je kako je imao samo dvije svečane sjednice jer smo imali dvije pandemijske godine, ali da su izaslanici - govorili.

Za kraj smo ga pitali kako se osjeća na što nam je odgovorio - sjajno!

- Osjećam se ponosno i zadovoljno na Sudamju kojoj se svi vesele - podvukao je Krstulović Opara.

 

Na Facebooku se povodom službenog protokola na svečanoj sjednici povodom obilježavanja blagdana Svetog Dujma oglasio predsjednik HDZ-a Split Tomislav Šuta: 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:02