StoryEditorOCM
SplitOTKRIVANJE SPOMENIKA

Puljak o Smoji: ‘Da je danas živ, itekako bi me kritizirao... Spomenut ću samo jednu osobu koja je najzaslužnija za ovo‘

Piše Split SD
19. listopada 2023. - 21:33

Gradonačelnik Ivica Puljak sa sjednice Gradskog vijeća došao je na otkrivanje spomenika Miljenku Smoji na Matejušci.

- Da je on danas živ, on bi me kritizira, itekako! I ne bi to baš bilo veselo, za vas bi, za mene ne bi, ali ja bi bio ponosan da me takav čovik kritizira.

Mislim, da bi s druge strane, barem malo vidio da ovo što radimo danas za naš Split, da je to dobro, da želimo Splitu vratiti dio onog što je propustio, kad smo imali neke sive politike, da smo ispravili barem dio nepravdi koje su nanesene zadnjih nekoliko desetljeća.

image
Nikola Vilić/Cropix

Svi mi vjerojatno znamo i u životu smo često plivali protiv struje, znamo koliko je to teško i gospodin Smoje je najviše možda plivao kontra struje, ali mi znamo kako je to lijepo kad je ispravno i dobro.

Ja uvijek kažem da je politika najteža od svih stvari kojima sam se bavio u životu i nije baš uvijek ovako lijepo i veselo, ali danas je jedan od onih dana kada sam stvarno ponosan na ono što smo napravili, danas sam ponosniji još i više, vjerujem kao i svi vi.I na kraju, ova godina Miljenka Smoje je pri kraju, ima još dva mjeseca, ovo je možda i centralni dio te godine.

Neću nabrajati i zahvaljivati se svima koji su doprinijeli svemu ovome, i doprinijeli su tome da Split vrati puno onog što je propustio u zadnjim desetljećima, ali ću spomenit samo jednu osobu koja se, doduše, sad sakrila, a to je gospođa Herci Ganza, koja je možda i nazaslužnija što smo mi danas ovdje.

image
Nikola Vilić/Cropix

‘Hvala ti, Herci, puno, tebi i tvojoj ekipi - Marini, Sanji, Feđi, Grozdani i Ani ...što ste ovu godinu izdržali - kazao je Puljak na otkrivanju spomenika Smoji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 19:24