StoryEditorOCM
SplitSLUČAJ KANALIZACIJA

Puljak: ‘Na čelu Državnog inspektorata je tipični HDZ-ov uhljeb! Ovo je pokušaj da nas se eliminira iz politike!‘

Piše Split SD
21. ožujka 2023. - 14:00

- Ovo što se događa nama ovih dana se događa mnogim građanima Republike Hrvatske koji nisu umreženi u HDZ-ovu hobotnicu. Ovo rješenje iz Državnog inspektorata je pokušaj da se na nas izvrši pritisak i da nas se eliminira iz hrvatske politike, ali u tome neće uspjeti jer se mi nikoga ne bojimo - kazao je gradonačelnik Ivica Puljak na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare nakon što je jučer na Facebooku objavio da je dobio kaznu od 13.272 eura zbog nepravilnosti u dokumentaciji o rekonstrukciji vodovoda i kanalizacije u Vili Dalmaciji.

image
Tom Dubravec/Cropix

- Utvrđeno je da nedostaje dokumentacija i mi smo zaustavili radove. Na čelu Državnog inspektorata se nalazi HDZ-ovac, tipični HDZ-ov uhljeb. Da mu nema HDZ-a, bio bi kruha gladan - izjavio je splitski gradonačelnik.

Naveo je kako je još u svibnju 2021. godine, prije nego što je Puljak došao na vlast, potpisan ugovor s firmom za izvođenje radova te kako je početak radova prijavljen u listopadu iste godine, nakon njegovog dolaska na vlast.

- Uskoro je utvrđeno da nedostaje dokumentacija i radovi su zaustavljeni od strane čuvara prirode. Mi smo odmah nakon toga zaustavili radove i naložili da se sve vrati u prvobitno stanje - kazao je Puljak pokazavši primopredajni zapisnik kojeg je potpisala i Mirna Veža, Vladina povjerenica za Grad Split.

Novinarima je rekako kako u zapisniku piše da je završena sanacije terase i kanalizacije glavnog objekta te da je Veža konstatirala da je sve vraćeno u prvobitno stanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2023 21:01