StoryEditorOCM
SplitSVE UZ SUGLASNOST

Puljak je kazao da bi JU Marjan trebala imati tri puta manje radnika. Radnici iz Centra za posjetitelje nisu produžili ugovor, a sad su angažirali troje studenata. Kako to, objašnjava Mušura

Piše Ana Franić
13. travnja 2022. - 17:20

Centar za posjetitelje Park-šume Marjan na Trumbićevoj obali ponovno je otvorio svoja vrata.

Kako nam je objasnio Stipe Mušura, v.d. ravnatelja Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan, centar zbog tehničkih razloga neko vrijeme nije radio.

- U Centru za posjetitelje trenutno su zaposlena tri studenta preko natječaja Student Servisa Splita koji su počeli s radom 6. travnja. Uvjeti natječaja su bili studentski status i poznavanje dva strana jezika. Riječ je o zaposlenju na određeno vrijeme jer se studentski ugovori produžuju iz mjeseca u mjesec, a njihove plaće idu iz proračuna Ustanove - kazao nam je Mušura. 

image

Stipe Mušura

Ante Čizmić/Cropix

Sada već bivši gradonačelnik Ivica Puljak u svom mandatu izdao je zabranu novih zapošljavanja u gradskim tvrtkama, a i sam je nedavno kazao da je u Javnoj ustanovi za upravljanje Park-šumom Marjan previše zaposlenih. 

- Park šuma ima 60 zaposlenih ljudi, a brat bratu ih treba 30. I s 20 ljudi bi dobro radila - rekao je između ostalog Puljak u nedavnom gostovanju u HRT-ovoj emisiji "Nedjeljom u 2". 

image
Paun Paunović/Cropix

Zbog toga nas je zanimalo je li Javna ustanova za upravljanje Park-šumom Marjan zatražila suglasnost za zapošljavanje. 

- Dobivena je suglasnost za zapošljavanje studenata iz Gradskih službi i od Gradonačelnika - odgovorio nam je Mušura. 

Podsjetimo, kako je Slobodna Dalmacija pisala, polovicom veljače ove godine, zaposlenici Centra za posjetitelj park-šume Marjan koja je radila na mjestu turističkog informatora istekao je ugovor na određeno i nije joj produžen. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 11:02