StoryEditorOCM
SplitKOMENTAR

Puhovski: Ljudima je dosta ove igre, ne samo splitske, postoji zgražanje nad političkim životom. Koja je to cura u Srbiji čula za Ivoševića?

Piše Split SD
26. lipnja 2022. - 20:56

Rekordno nisku izlasnost birača na izbore u Splitu komentirao je politički komentator Žarko Puhovski za N1 televiziju.

- Većini je plaža dovoljno blizu da stignu i na biralište. Kod nas već 20 godina važi glupost da glasanje završava u 19 sati. Svugdje je barem do 20 sati. Ovdje se radi o tome da je ljudima dosta ove igre, ne samo splitske, postoji zgražanje nad političkim životom. Nije im važno. Izbori moraju biti pripremljeni kao i sve drugo, oni nisu praznik demokracije, nego radni dan demokracije.

Puljak će vjerojatno opet dobiti podršku, pitanje je koliku. Što manja izlaznost, to bolje za SDP ili HDZ, to se govorilo. SDP ne postoji u Splitu, a HDZ se dijelom podijelio na one koji su za Đogaša (službena linija) i oni koji su bliže Kerumu.

U Zagrebu se prvi put u povijesti dogodilo da ni SDP ni HDZ ništa u gradu ne znače. Ispali su iz igre u još nekoliko gradova što je prije nekoliko godina bio slučaj. To se dogodilo i u Splitu, a sad bi se moglo promijeniti - dodao je Puhovski za N1.

Govoreći o situaciji koja je dovela do izbora rekao je kako Puljak nije pokazao veliku razinu samokritčnosti.

- Mogao je elegantno riješiti da je rekao Ivoševiću da je prijeđena granica, ali bi se izbori izbjegli. Mislim da ima ideju da je Ivošević veza između njega i splitskog puka dok je on profesor i pretpostavlja da ga se malo gleda kao otuđenog Splićanina.

O tome je li afera sexgate presudila slaboj izlaznosti Puhovski je istaknuo:

- Birači su kaznili odluku da se ide na izbore, a mislim da je kampanja povećala izlaznost. To je bila seksi tema, u Hrvatskoj interesantna jer kod nas nema seksualnih skandala. I ovo je bio seks skandal bez seksa. Brine me nevjerojatan nedostatak inteligencije tih ljudi. Koja djevojka u Srbiji sa 17 godina čula za Ivoševića? Koja djevojka od 17 godina u Zagrebu je čula za Ivoševića? - pita see Puhovski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. veljača 2023 07:12