StoryEditorOCM
Splitnajbolje zaobić

Stani - kreni. Ogromne su gužve u glavnoj splitskoj ulici; ovo su dvije najkritičnije točke, sve smo snimili...

Piše Mario Matana
22. veljače 2024. - 11:32

Gužve po splitskim prometnicama nisu ništa novo, zapravo uobičajene su za sve veće gradove (probajte se po zagrebačkim avenijama igdje maknuti za vrijeme rush-houra), ali danas je baš zagropalo.

I to u Poljičkoj, gradskoj žili kucavici od tri prometne trake u oba smjera, jednoj od glavnih splitskih ulica. Dobro, nisu gužve po cijeloj Poljičkoj, fokusirane su jutros bile na dvije lokacije.

Prva je kod budućeg trgovačkog centra Kaufland, dakle prema izlazu iz središta grada iznad bolnice Križine, uz Papandopulovu. I taj čep traje, gradilište je odmah uz cestu pa je jedna traka zauzeta zbog potreba radnika. Taj dio probajte izbjegavati do daljnjega, možda južnim ili sjevernim alternativnim pravcima, pogotovo između tri i četiri popodne, pogotovo petkom.

Drugi problem je nastao u smjeru centra, dva semafora zapadnije, na križanju s Ulicom Bruna Bušića. Tu se, naime, mijenja površinski sloj asfalta (jer se taj posao, naravno, nije mogao obaviti u nekoj večernjoj ili noćnoj smjeni, nikako) pa je broj prometnih traka tako reduciran. Ali ajde, taj posao valjda neće trajati danima pa je upozorenje samo za danas...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:19