StoryEditorOCM
Splitcrveni karton

Promptno izbačen član Domovinskog pokreta iz Splita koji je vozio migrante: ‘Pokazujemo razliku u odnosu na HDZ...‘

Piše F. K.
28. veljače 2024. - 19:45

Domovinski pokret poslao je priopćenje u kojem su potvrdili da su iz članstva stranke isključili Mateja Franu Maslića koji je sudjelovao u prijevozu migranata turskog podrijetla. Maslić je sve je priznao policiji, optužnica je potvrđena i čeka se suđenje radi protuzakonitog djelovanja.

Istaknuti član Domovinskog pokreta iz Splita uhvaćen kako prevozi petoricu Turaka u kombiju, sve je priznao policiji...

- U vezi s informacijama o sudjelovanju u transportu migranata od strane člana Domovinskog pokreta iz 2022. godine, obavještavamo javnost kako je danas, odmah po saznanju o navedenom postupanju gospodina Mateja Frane Maslića, na inicijativu predsjednika Domovinskog pokreta Ivana Penave, na Sudu časti Domovinskog pokreta donesena odluka o njegovom  trenutačnom isključenju iz članstva - pišu u priopćenju.

Kažu i da ne moraju posebno navoditi kako je takvo postupanje, sada već bivšeg člana, ne samo protuzakonito, nego i u izravnoj suprotnosti s temeljnim načelima Domovinskog pokreta te će nakon utvrđivanja svih činjenica biti poduzete odgovarajuće mjere na svim razinama stranke.

"Nije istaknuti član"

- Ističemo kako je sasvim netočna i zlonamjerna informacija kako se radi o ‘‘istaknutom članu DP-a‘‘, budući da Matej Frane Maslić u Domovinskom pokretu nije obnašao niti jednu od vodećih funkcija, niti na jednoj razini Domovinskog pokreta.

S obzirom na to da broj članova DP-a svakodnevno raste ogromnom brzinom i već sada prelazi brojku od deset tisuća članova, predali smo nalog tijelima stranke, na svim razinama, da provedu nužne provjere svih članova vezano uz politiku nulte tolerancije Domovinskog pokreta na svaki oblik protuzakonitog djelovanja kao i na svaki oblik postupanja koji je suprotan politici i sustavu vrijednosti Domovinskog pokreta - kažu.

Za razliku od Plenkovića...

Nisu propustili priliku ni bocnuti najvećeg političkog rivala, premijera Andreja Plenkovića te misle da ovime pokazuju pozitivan primjer.

- S obzirom na cijeli politički kontekst, kao i do sada pristigle informacije, pokušat ćemo utvrditi pozadinu cijelog slučaja, i sve njegove aktere, i izvan DP-a.

Ovakvim postupanjem jasno pokazujemo razliku u odnosu na Plenkovićev HDZ koji, ne samo u članstvu nego i na vodećim funkcijama, ima ogroman broj osuđenih za korupciju, pljačku javnog novca, počinitelja prevara i teških kaznenih djela. Ovako odlučno, jasno i trenutačno postupili smo i postupat ćemo u svakom drugom slučaju, o kome god se radilo i u budućnosti - zaključuju.

image

Matej Maslić, Ivan Pernar i Martin Pauk na nedavnom druženju u Splitu

Matej Maslić/Facebook

Osim što Maslić radi faturete švercajući migrante, nedavno je viđen i u društvu Ivana Pernara kojemu je posudio svoj skupocjeni BMW i pratio ga po okupljanjima ispred splitskih srednjih škola. Navodno se spremala i nekakva koalicija, no planovi su se očigledno izjalovili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 11:57