StoryEditor
Splitzarotiralo ga 180 stupnjeva

Prometna nesreća na jednom od najprometnijih križanja u Splitu, automobil završio na nogostupu: 'To je sve zbog ovih koja se zaustavljaju ispred banke!'

Piše Katarina Marić Banje
21. listopada 2019. - 17:17

U prometnoj nesreći koja se dogodila na frekventnom raskrižju Hrvatske mornarice i Domovinskog rata u Splitu sudarila su se dva osobna automobila od kojih se jedno zarotiralo za 180 stupnjeva kroz raskrižje i završilo na nogostupu.

Kako saznajemo do sudara Audija i Mazde došlo je u vrijeme svakodnevne prometne gužve radnim danom, oko 14,30 sati.

- To vam je sve zbog ovih vozila koja se zaustavljaju ispred banke u Ulici Domovinskog rata odmah nakon raskrižja. Zbog njih oni koji voze tom ulicom prema gradu često ne mogu proći i ostanu u raskrižju kada se uključi zeleno za vozače koji idu Hrvatskom mornaricom prema Ulici Slobode. Tako se dogodilo i Audiju koji je ostao u raskrižju, a iz Hrvatske mornarice je iz smjera Poljuda naišla Mazda i udarila u njega. Audi je odgurnut udesno prema otoku u sredini Domovinskog rata, a ovaj s mazdom je i nakon udara produžio kroz raskrižje uzbrdo u Ulicu Slobode gdje se vozilo zaokrenulo ulijevo oko svoje osi i popelo na nogostup s prednjim dijelom u smjeru suprotnom od onog kojim se kretao - kazao nam je jedan od očevidaca koji je iz popularnog kafića imao pregled situacije.

U sudaru na sreću nije bilo ozlijeđenih, a oba vozača su čekala dolazak policije.

- Ja sam prolazio s unucima i vidio sam da je ova mazda zaderala zid ispod kafića prije nego li se okrenula i zaustavila na 'kornižu'. Sreća naša što smo bili sa suprotne strana ceste, tko zna što se moglo dogoditi - ispričao nam je još uvijek uznemireni djed.

#SPLIT#PROMETNA NESREĆA

Izdvojeno

04. srpanj 2020 15:21