StoryEditor
Splitdesant na otoke

'Promet je od jutros jako intenzivan, dajemo sve od sebe': splitska luka pod opsadom putnika, brodovi natiskani k'o srdele u konzervi, stvaraju se prometni čepovi, za ukrcaj se čeka u redovima...

Piše Gabrijela Radanović
20. srpnja 2019. - 16:20
luka_guzva3-200719

Turistički brodovi na gatu Sv. Petra tijesno su posloženi kao srdele u konzervi. Doduše, i ove subote mali brodari su upalili brodske sirene prosvjedujući na taj način protiv loših uvjeta u kojima su prisiljeni raditi, ponajprije nedostatka vezova.

No, ne protestiraju i naši gosti, a također su danas kao srdelice u konzervi ležali na podu čekajući svoj brod ili se vukli u kolonama na putu do trajekta koji će ih odvesti na željeno odredište.

Ovakve slike ne čude jer je pred nama drugi udarni srpanjski vikend tijekom kojeg se u Trajektnoj luci očekuje preko 80.000 putnika i 15.000 vozila.

- Od ranojutarnjih sati je promet jako intenzivan i za sada smo imali dva dodatna trajekta. Zbog pojačanog protoka putnika uvedene su dvije izvanredne trajektne linije Split-Supetar. U 11.30 sati je isplovio “Valum” prema Supetru, a iza 14.15 uvedena je još jedna dodatna linija prema Braču. Promet je zaista intenzivan. Pratimo stanje, tu smo, radimo i dajemo sve od sebe - za “Slobodnu” je kazala Jelena Ivulić, voditeljica splitske Jadrolinijine Agencije.

Osim gužvi u pomorskom prometu i na pješačkim zonama, stvaraju i prometni čepovi u Trajektnoj luci, pogotovo nakon što trajekt pristane u porat.

- Jedan trajekt napravi malo zastoja, što znači da će je sigurno biti gužve kada u kratkom vremenskom periodu dođe više brodova, ali u suradnji s Lučkom upravom, stivadorima, pomorskom i prometnom policijom dajemo sve od sebe da te gužve prođu što brže i sa što manje nervoze - zaključila je Ivulić.

Svakako, koliko god možda danas izgledalo da je teško doći do trajekta i na suncu čekati redove u gradskoj luci, vjerojatno bi se svi oni koji su trenutno na poslu rado mijenjali s turistima koji će u nekom trenutku ipak otploviti prema škoju i uživati u morskom povjetarcu.

 

 

#JADROLINIJA#TRAJEKTNA LUKA

Izdvojeno