StoryEditorOCM
SplitTRGOVAČKI SUD NALAŽE

Prodaju se tri atraktivna zemljišta Kerumove supruge Fani na top lokaciji uz more u Splitu. Ali, postoji jedna caka...

Piše Split SD
21. listopada 2023. - 21:52

Iz Društva Marjan obavještavaju potencijalne kupce da je Trgovački sud u Splitu naložio prodaju zemljišta brisanog društva "Latebra" koje je pripadalo Fani Kerum, supruzi Željka Keruma.

image
Božidar Vukičević/Cropix

- Zemljišta se nalaze na Prvoj vodi, unutar obuhvata zaštićenog dijela prirode Park-šuma Marjan, unutar kulturnog dobra Kulturni krajolik poluotoka Marjan u Splitu te na njima nije moguća gradnja, navodi Društvo Marjan na svom Facebooku.

image
Društvo Marjan/Facebook

Trgovački sud navodi kako se prodaju tri terena površine nešto veće od 4000 kvadrata, i to u sklopu stečajnog postupka nad brisanim društvom "Latebra", a na njima je upisano založno pravo u korist "B2 KAPITALA". Zaključkom o prodaji utvrdit će se vrijednost navedenih nekretnina te način i uvjeti prodaje.

image
Duje Klarić/Cropix

Inače, rješenjem ovog suda 19. svibnja 2021. godine otvoren je stečajni postupak nad likvidacijskom imovinom brisanog društva "Latebra", a za stečajnog upravitelja je imenovan Damir Vrca.

Podsjetimo, tvrtka "Latebra" došla je u fokus javnosti početkom 2011. godine kada se više tisuća građana Splita okupilo na Prvoj vodi na Marjanu na mirnom prosvjedu koji je uslijedio nakon najave gradnje ugostiteljskog objekta na toj lokaciji, što je trebala biti investicija tvrtke "Latebra" u vlasništvu Fani Kerum.

image
Facebook/ Društvo Marjan
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:11