StoryEditorOCM
Splitraskošno zdanje

Prodaje se najpoznatija zgrada banke u Splitu, za razgled nekretnine potrebna ‘kapara‘ od 50 000 kuna: hoće li i na dnu Križeve niknuti hotel?

18. listopada 2020. - 09:24

OTP banka prodaje svoju poslovnu zgradu u Križevoj ulici na kućnom broju 1, u samom centru Splita. Naime, OTP nekretnine objavile su javni poziv za prikupljanje ponuda. Predmet prodaje je upravo zgrada površine 1125 četvornih metara i pripadajuće joj zemljište površine 333 "kvadrata".

Kako stoji u pozivu, nekretnina se prodaje u viđenom stanju prema načelu "viđeno - kupljeno".

- Razgled nekretnine je moguć uz prethodnu najavu i uplatu iznosa od 50 tisuća kuna, koji se nakon razgleda nekretnine vraća uplatitelju na račun ili se ubraja u iznos jamčevine koju je potrebno uplatiti ako se daje obvezujuća ponuda - piše u objavljenom pozivu.

Da bi obvezujuća ponuda bila važeća, potrebno je uplatiti iznos od 500 tisuća kuna kao jamčevinu za ozbiljnost ponude na račun OTP Nekretnine, a taj iznos će se uračunati u cijenu ako uplatitelj bude izabrani kupac ili će im se vratiti ako njihova ponuda ne bude prihvaćena od komisije.

- Ako obvezujuće ponude budu približne ili izjednačene, svi ponuditelji obvezujućih ponuda dobit će priliku dostaviti dodatnu povoljniju ponudu. Konačnu odluku o prihvaćanju ponude donijet će četveročlana komisija. Ako ponuda najboljeg ponuđača bude prihvaćena, a on ipak odustane, Banka će zadržati navedeni iznos jamčevine, navodi se.

Sve ponude se dostavljaju u zatvorenoj omotnici s dokazima i dokumentaciji na adresu OTP Nekretnine, Divka Budaka 1D, 10.000 Zagreb. Ispod adrese na prednjoj strani omotnice pošiljke obvezno navesti: "Ne otvarati – ponuda za kupnju nekretnine".

Time se završava još jedno poglavlje o sudbinama splitskih javnih zgrada, navikli smo je zvati "banka na dnu Križeve", a možda će uskoro postati "hotel na dnu Križeve".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2023 07:29