StoryEditorOCM
Splitdobar odabir

Prirodoslovna škola Split otvara svoja vrata za sve zainteresirane učenike i roditelje

Piše Split SD
2. lipnja 2023. - 19:32

Prirodoslovna škola Split otvara svoja vrata za sve zainteresirane učenike i roditelje u subotu, 3. lipnja u razdoblju od 10 do 12 sati. Kreativan program Dana otvorenih vrata uključuje predstavljanje obrazovnih programa, zanimljiva predavanja i radionice na temu znanosti i umjetnosti, upoznavanje s laboratorijskom i drugom tehnološkom opremom te obilazak prostorija škole.

Prirodoslovna škola Split najbolji je izbor jer nudi raznolike obrazovne programe i školuje svoje učenike u četiri različita smjera: prirodoslovna gimnazija, prehrambeni tehničar, ekološki tehničar i kemijski tehničar. U koraku s razvojem tehnologije, nastava u Prirodoslovnoj školi Split odvija se u najsuvremenije opremljenim laboratorijima, učionicama i kabinetima uz pomoć inovativnih nastavnih sredstava poput pametne ploče, 3D printera, video i audio uređaja i sl. Obrazovanje učenika redovito upotpunjujemo brojnim izvannastavnim aktivnostima i projektima čime nastojimo ostvariti puni potencijal svakog učenika.

image

Prirodoslovna škola dobar je izbor

Tako se učenici mogu uključiti u školsku zadrugu Natura, školsku novinarsku, dramsku, likovnu ili literarnu grupu, čitateljski, sportski, fotografski i debatni klub te sudjelovati u međunarodnim projektima poput Ekoškole, Škole za Afriku, GLOBE, SEMEP, eTwinning i Erasmus+. Škola njeguje odgojne vrijednosti poput volontiranja i očuvanja kulturne baštine kroz rad volonterske grupe i projekt Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije „Čuvari baštine“. Da uz prirodne znanosti naši učenici uspijevaju razvijati i druge interese dokazuju postignuća čak 23 učenika koji su ove školske godine sudjelovali na državnim natjecanjima iz polja znanosti, umjetnosti i sporta.

Upisi u srednju školu važan su korak u životu učenika, učenica i njihovih roditelja. Prelazak iz osnovne u srednju školu visoko je stresan događaj zbog brojnih promjena koje učenike očekuju. Promjena razrednog i školskog okruženja, dolazak u novu sredinu, upoznavanje novih razrednih kolega i novih nastavnika, izazovi u druženju s vršnjacima, sve to očekuje naše buduće učenike te im stoga želimo pokazati dobrodošlicu i omogućiti upoznavanje sa školom. Pružit ćemo im mnogo informacija koje će biti važne i vrijedne prilikom izbora škole u kojoj će nastaviti svoje obrazovanje.

image

Prirodoslovna škola dobar je izbor

Više o radu škole i navedenim aktivnostima učenici mogu saznati preko web stranice škole, našeg Instagram profila i YouTube kanala FloraTV PŠS, a ukoliko žele saznati više, pozivamo ih da nam se pridruže ovu subotu, upoznaju naše nastavnike i programe i osjete atmosferu škole inspirirane znanošću!

image

Prirodoslovna škola dobar je izbor

image

Prirodoslovna škola dobar je izbor

image

Prirodoslovna škola dobar je izbor

image

Prirodoslovna škola dobar je izbor

image

Prirodoslovna škola dobar je izbor

image

Prirodoslovna škola dobar je izbor

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 21:08