StoryEditor
Splitmaratonska sjednica u banovini

Prihvaćeni amandmani: Frane Tente će dobiti spomenik, a Miljenko Smoje memorijalni punkt, cageball na Blatinama zbunio Škorića...

Piše G. Radanović
19. prosinca 2019. - 20:28

U nastavku sjednice Gradskog vijeća, koja će se zasigurno uvrstiti na listu maratonskih zasjedanja lokalnog parlamenta, izdvojilo se nekoliko zanimljivosti tijekom rasprave o točkama prijedloga Programa javnih potreba u sportu i kulturi. 

Nakon reakcije Torcide koja se ogradila od predviđenih proračunskih sredstava za proslavu jubileja 70 godine te navijačke skupine, Grad je odustao od izdvajanja 300.000 kuna te je Mate Omazić, pročelnik za društvene djelatnosti kazao kako će se sredstva preusmjeriti. 

Kasnije je uslijedilo zanimljivo glasovanje za cageball na Blatinama. Naime, riječ je o SDP-ovom amandmanu u programu društvenih djelatnosti, a podržali su ga i vijećnici Željka Keruma. Premda je dogradonačelnica Jelena Hrgović odbila amandman, prošao je budući da su ga podržali HGS-ovi vijećnici.

Međutim, kako su oni dio vladajućih, njihove ruke su zbunile Petra Škorića koji je također podržao SDP-ov amandman, na što mu je zamjenica rekla “ja odbijam, a vi prihvaćate”, pa je na te riječi predsjednik splitskog HDZ-a povukao ruku.

Na prijedlog programa javnih potreba u kulturi za 2020. godinu, prihvaćen je amandman HNS-ove vijećnice Mirne Kovačić kojim će se odvojit 300 tisuća kuna za otvaranje pjesničko-glazbene zbirke Jakše Fiamenga te uređenje prostora u GKMM u Zagrebačkoj ulici.

Osim toga, gradonačelnik je prihvatio i amandman Martina Mladena Pauka (NZH) i tako prihvatilo projekt Izgradnje spomenika Frani Tenti na Marjanu, vrijednosti 50 tisuća kuna.

Prihvaćen je i SDP-ov amandman, tako će u sklopu Gradske knjižnice urediti memorijalni punkt posvećen Miljenku Smoji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2022 16:56